Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Galaxy S8 Modeli iPhone’daki 3D Touch Sensörü İle Gelebilir

Galaxy S8 Modeli iPhone’daki 3D Touch Sensörü İle Gelebilir

admin admin -

Samsung’un Galaxy S8 modelinde iPhone modellerinde bulunan 3D Touch sensörüne benzer bir yapıyı kullanacağı konuşuluyor. Hal böyleyken ilk kez Samsung kendi ürünlerinde Apple’ın ürünlerinde bulunan özelliği ilham alarak kullanmış olacak.

Firmaya yakın kaynaklarca bildirilen haberlere göre Samsung, Galaxy S8 modelinde OLED ekranlarda 3D Touch sensörünü kullanacak. Yeni Galaxy S8 modelinde ekranın alt kısmında sanal bir “Home” tuşu bulunacak ve bu tuş basınca duyarlı olacak. Bu sanal tuş ile birlikte kullanıcılar basma şiddetine göre farklı işlevleri akıllı telefonlarından gerçekleştirebilecekler.

Haberin kaynağı şimdilik sadece bu basınca duyarlı sensörün Home tuşunda kullanılacağını belirtiyor. Fakat Geri ve Son tuşlarında da S8 modeli için bu özellik cihaza eklenmiş olabilir. Galaxy S8 modelinde bunlar harici diğer ekran yüzeyi basınca duyarlı olmayacak gibi görünürken bir sonraki Note sürümü olacak olan Galaxy Note 8 modelinin ekranının tamamen basınca duyarlı sensörle donatılacağı düşünülüyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir