Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Galaxy S9 Modelinin İşlemcisini Tanıttılar

Galaxy S9 Modelinin İşlemcisini Tanıttılar

admin admin -

Galaxy S9 modelinin işlemcisi olması bekleniyor olan yeni amiral gemisi modellerinden Exynos 9810 resmen ortaya çıktı. CES 2018 içerisindeki İnovasyon Ödülleri’nden 36 tane ödülle dönmüş olan firmanın ödül almayı başaran ürünlerinden bir tanesi de bu işlemci. Fakat ne yazık ki halen işlemci ile alakalı detaylar çok sınırlı.

İlk önce üretim mimarisinden bahsedecek bir durumda olursak yeni  gelen işlemci de 10 nm süreci ile üretildi. Nanometre hiç bir şekilde değişmemiş olsa bile yeni olan bu işlemci 3. jenerasyondan özel CPU çekirdekleri ile birlikte çok daha geliştirilmiş GPU, 1.2 GBPS’lik bir indirme ve de ilk defa 6CA desteğine sahip LTE modem ile beraber gelecek.

LTE modem değişikliğine bakmış olduğumuzda Galaxy S8  modeli ve Note 8 modeli içerisinde yer almış olan Exynos 8895 isimli işlemcisinde 1 Gbps’lik bir indirme desteği sunmakta bulunan 5CA modem bulunuyordu. Şimdi de Exynos 9810 ile beraber bu seviye tam olarak 1.2 Gbps‘e çıkmış oluyor.

Öte taraftan işlemci ile beraber gelmiş olan GPU’da geliştirilmiş oldu. Fakat ne yazık ki bu bahsi geçen  geliştirmelerin detayları halen firma tarafındanda açıklanmadı. Büyük bir ihtimal ile 2. jenerasyondan 10 nm sürecinde üretilmiş olan işlemcide, Mali-G72 isimli çekirdekli yer almakta.

Firma bunlarla beraber yeni ISOSELL Slim 2X7 isimli sensörünü de açığa çıkartmış oldu. 24 MP olan bu sensör ise 0.9µm mikron pixelle beraber özellike de çok düşük ışık performansı ile bir hayli iddialı durumda olacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir