Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Gençlere ÖTV’siz Teknolojik Cihazlar Geliyor! Cumhurbaşkanı Müjdeyi Canlı Yayında Verdi

Gençlere ÖTV’siz Teknolojik Cihazlar Geliyor! Cumhurbaşkanı Müjdeyi Canlı Yayında Verdi

admin admin -

 

Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimine gitmeden önce hükümet tarafından söylenen vaatlerde gençlerin ilk telefon, bilgisayar gibi teknolojik cihazlarında ÖTV alınmayacağı belirtilmişti. Bu duruma dair çalışmalarda sona gelindi. Çalışmalar noktasında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından açıklamalar yapıldı.

“Gençlerimizin alacağı ilk bilgisayar ve telefonlarda ÖTV almayacağız. Çalışmaların sonuna gelindi. Yakında Cumhurbaşkanımız tarafından bu duyuru anlatılacaktır” diye belirtildi.

Cumhurbaşkanından ÖTV’siz Telefon ve Bilgisayar Açıklaması

Ülkemizde yapılan son seçimlerde Cumhurbaşkanı tarafından verilen vaatler arasında ÖTV’siz telefon ve bilgisayar yer alıyordu. Erdoğan son olarak yaptığı açıklamalarda “Gençlerimize bir defa olarak telefon ve bilgisayardan ÖTV almayacağız. Vergi muafiyeti sağlayarak gençlerimiz teknolojik durumlardan yararlanmasını devam ettireceğiz. Ayrıca her gencimize aylık olarak 10 GB internet vereceğiz” diye açıklama yaptı.

Ayrıca “Gençlerimiz için her türlü çalışmalarımıza devam ediyor. Cep telefonundan tutunda bedava internete kadar gençlik bankası noktasında Hazine Bakanımız Mehmet Bey çalışmalarına devam ediyor” diye sözlerine ekledi.

Telefonlardan alınan genel vergi tutarları ise;

  • Yüzde 1 oranında Kültür Bakanlığı payı yer alıyor.
  • TRT bandrol ücreti ise yüzde 12 olarak karşımıza çıkıyor.
  • Yüzde 18 oranında KDV
  • Telefonların genel fiyatlarına göre ise ÖTV oranları belirleniyor. ÖTV oranları fiyatlara göre %25 ile başlayıp %50 ile son buluyor.

Son düzenlemelerle birlikte gençler ÖTV ödemeden elektronik aletlerine kavuşabilecek.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir