Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Gmail’den Para Gönderimi Dönemi Başladı!

Gmail’den Para Gönderimi Dönemi Başladı!

admin admin -

Google’ın sevilen mail servisi olan Gmail sürekli olarak yeni özelliklerle güncellenmeye devam ediyor. Google bu anlamda kendi işletim sistemi olan Android işletim sistemi için sunduğu Gmail uygulamasına yeni özellikler getirdi. Google’un güncellediği yeni Gmail uygulamasında kullanıcılar e-postalarının eklerinde artık para gönderimi yapabilecek. Daha önce Google’ın mobil cihazlar için kullanıma açmadığı bu özellik artık Android için Gmail uygulamasında da kullanılabilecek. Google’ın son güncellemesiyle birlikte Gmail üzerinden Android kullanıcıları Gmail uygulaması üzerinden para talep edebilecek ve para gönderim işlemlerini yapabilecek. 

Google Wallet Uygulaması Sayesinde Hizmet Sağlanıyor!

Google’ın Android işletim sisteminde Gmail uygulamasını kullanan kullanıcılar parasal konuları Google Wallet yani Google Cüzdan uygulaması üzerinden gerçekleştirecekler. Google’ın Android işletim sistemine getirdiği bu yenilikle birlikte kullanıcıların yapması gereken şey oldukça basit. Android için Gmail uygulamasını kullanan kullanıcılar uygulama üzerinden e-posta oluştururken ekran üzerinden “ekle” kısmından “para gönder” seçeneğine tıklamaları yeterli. Kullanıcılar bu ekrandan sonra Google Wallet yani Google Cüzdan uygulamasına yönlendiriliyor ve bu uygulama üzerinden kullanıcıların ne kadar bir gönderim ya da para talep edeceğine dair bir ekran geliyor. 

Hizmet Şimdilik Sadece ABD İçinde Kullanılabilecek!

Google’ın bu yeni özelliği şimdilik sadece ABD‘de kullanılıyor. Google’ın Gmail için para gönderme hizmetini diğer ülkelere sunacağı bilinmezken ülkemize bu özelliğin uzun yıllar sonra gelmesi bekleniyor. 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir