Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Google Android’i Hackleyene Ödül Veriyor!

Google Android’i Hackleyene Ödül Veriyor!

admin admin -

Teknoloji devi Google tarafından geliştirilen dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemi olan Android kullanıcılar tarafından güvensiz bir işletim sistemi olarak biliniyor. Google kullanıcılarda olan bu algıyı değiştirmek için çeşitli yollar deniyor. Google’ın son olarak uzun bir süre önce duyurduğu Android’i hackleme yarışmasına kimsenin katılmadığı ortaya çıktı.

Google’ın kendi geliştirdiği mobil işletim sistemi Android’i hackleyen kişi ya da kişilere 200.000 dolar yani yaklaşık olarak 750 bin tl para ödülü vereceğini açıklamıştı. Google’ın Android’i hackleme yarışmasına rekor bir katılım beklenirken kimse bu yarışmaya katılmadı.

İlk bakışta aslında pek çok kişi Google’ın mobil işletim sistemi Android’i çok güvenli ve bu sebepten kimsenin hacklemeye başlamadığını düşünebilir ancak durum bundan farklı. Hackerlar tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında Google’ın belirttiği uzaktan hackleme işlemi için 200.000 dolarlık bir ödülün çok az olduğunu dile getiriyor.

android-hack

Google kullanıcılara yarışmanın şartlarında Android işletim sistemini sadece telefon numarası ve e-mail adresiyle uzaktan hacklemeyi başaracak olan kişilere 200.000 dolarlık bir ödemeye yapacağını açıklamıştı. Bunun üzerine hackerler yarışmanın resmi blog sayfasına bu ücretin çok ama çok az olduğunu kişilerin bu hack işlemini gerçekleştirmeleri durumunda dahi şirketlerin hackerlara Google’dan daha çok para vereceklerini aktardı.

Google’da bu durumu kabul etti ve ödülün miktarının ödül için çok az olduğunu kabul etti. Daha öncesinde adını çeşitli hack yarışmalarında duyuran ünlü güvenlik şirketi Zimperium’un yöneticisi ve kurucusu olan Zuk Avraham konuyla ilgili olarak “Uzaktan ve desteksiz bir şekilde gerçekleştirilecek olan hack girişimi oldukça karmaşık ve yüksek miktarda hayal gücü gerektirir. Bu sebeple hackleyen kişiye verilecek olan 200.000 dolarlık bir ücret kesinlikle çok ama çok az bir ücret açıklamasında bulundu. Bakalım ilerleyen günlerde Google ödülü arttıracak mı? 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir