Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Google Artık Yeni Bir Çağı Başlatıyor

Google Artık Yeni Bir Çağı Başlatıyor

admin admin -

Google şirketi, gelecekteki Pixel cihazlarına çok önemli bir patent daha aldı. Google şirketinin tarafından alınmış olan bu patent ise, akıllı telefon pazarı içerisinde yeni bir çağı da başlatmak için hazırlanmakta.

Google, almış olduğu bu patent ile beraber ilerleyen zaman içinde üreteceği Pixel cihazlarının arka panellerinde dokunmaya duyarlı olan bir yüzey daha bulunacak. Bu alınan patenti telefon üreticilerine verecek olduğu açıklanan Google şirketi, bu şekilde devrim niteliğinde de bir yeniliğe imzasını atmış olacak. Bu belirtilen dokunmatik yüzey yalnızca parmak izinizi okumak ile kalmayacak. Öte yandan bu yüzey üstünde türlü işlemleri de aynı anda yürütebileceksiniz.

Örnek olarak müzik dinler iken dokunmatik olan arka yüzey ile birlikte, dinlediğiniz müziklerin sesinin seviyesini rahat bir şekilde ayarlayabileceksiniz. Telefonun arka kısmını daha  da kullanışlı duruma getirecek bulunan bu Teknolojinin devi, internet üzerinde dolaşırken sayfaları yakınlaştırarak uzaklaştırmamız için, fotoğraflar içerisinde hızlı bir biçimde gezinebilmemize de olanak sağlayabilecek.

Akıllı telefon sektörü içerisinde yeni bir çağ başlatabilecek olan teknolojinin devi, patentini almış olduğu dokunmatik bir arka panelinin hareket alanlarından olarak isimlendirildiği bölgede parmağınız ile daire çizip, önceden belirlemiş olduğumuz uygulamayı otomatik bir şekilde açabileceksiniz.

Bu hareket alanı ile birlikte fazlasıyla pratik işlerede imzanızı atacaksınız. Örnek olarak parmağınız ile ‘C’ çizmiş olduğunuz da hızlı bir biçimde kameraya ulaşabilir, farklı bir hareketi ise WI-FI’yi tam aç kapat şeklinde ayarlayabilirsiniz.

Halen bu konu ile ilgili net bir bilgimiz bulunmuyor fakat, ilerleyen günler içerisinde Google şirketi tarafından daha net bazı bilgilerin kullanıcılar ile paylaşılacak olması da beklenmekte.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir