Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Google Chrome İndirilme Sayısı 2 Milyar Seviyesini Geçti!

Google Chrome İndirilme Sayısı 2 Milyar Seviyesini Geçti!

admin admin -

2008 yılında ilk kez kullanıcıya sunulan Google‘ın internet tarayıcısı Chrome, çıktığı ilk günden itibaren büyük ilgi görerek kısa sürede Mozilla Firefox ve İnternet Explorer tarayıcılarını kullanıcı bazında geride bırakmıştı.

Son dönemde özellikle fazla miktarda sistem ve RAM tüketimi nedeniyle birkaç güncelleme geçirerek bu sorununu da ortadan kaldıran Google Chrome, bilgisayarlarla birlikte mobil cihazlarda da kendisine yer edinmeyi başardı.

Chrome 2 Milyardan Fazla Yükleme Sayısına Ulaştı

Google Chrome Geliştiricileri seminerinde konuşan Darin Fisher, Chrome tarayıcısının bugüne kadar 2 milyardan fazla yüklenme sayısına ulaştığını belirterek ilgili sayının aktif kullanıcı sayısı değil indirilme sayısı olarak kayıtlara geçtiğini açıkladı.

Şuan için Google Chrome birçok mobil cihazda en çok kullanılan tarayıcı olsa da Android dahil hiçbir işletim sisteminde varsayılan tarayıcı olarak kullanılmıyor.

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen Google I/O zirvesinde Google servisleri olan Youtube, Android, Chrome ve Arama servisini 1 milyardan fazla kişinin kullandığı belirtildiğinin açıklanmasıyla birlikte bu servisler içinde Chrome‘un ne kadar etkili bir pozisyonda olduğunu görmüş oluyoruz.

Bununla birlikte Google Chrome kullanıcılarının en çok beklediği yeni özellikler reklam engelleme servisi ve VPN özelliğinin de tarayıcıya yerleştirilmesi. Şuan için pek olası durmayan bu isteklerin önümüzdeki dönem Chrome’a eklenip eklenmeyeceğini ise zaman gösterecek.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir