Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Google Family Link İle Aileler Çocuklarını Takip Edebilecek!

Google Family Link İle Aileler Çocuklarını Takip Edebilecek!

admin admin -

Günümüzde akılı telefonlar ve tabletler artık çocuklar tarafından sıklıkla kullanılıyor. Oyunlar ve videolar derken çocuklar günlerinin neredeyse tamamını bu cihazlar üzerinde geçiriyor. Teknoloji devi Google bu anlamda çocuklu ailelerin bu durumlarını önemsiyor. Google bu sebeple yeni Familiy Link uygulamasını tanıttı. Google’ın şimdilik sadece Android kullanıcılarına sunduğu bu uygulama pek çok önemli özelliği bünyesinde barındırıyor. 

Aile Üyelerinin Gmail Hesabı Olması Gerekiyor!

Android için Google Family Link uygulamasını indiren ebeveynler uygulamayı kurduklarında ilk olarak Google ailesi oluşturuyor.  Yani kullanıcılar ailesinde bulunan kişilerin Gmail hesaplarını programa ekliyorlar ve tüm aile bireylerinin hesaplarının Google hesabı olması gerekiyor. Kullanıcıların Google hesabı olmaması durumunda program ne yazık ki çalışmıyor. Ailedeki çocukların kendi kullanıcı ve şifrelerini olacağı gibi çocukların da hesaplarını kontrol edeceği anahtar kullanıcı adı ve şifrelerini oluşturmaları gerekiyor. 

Ebeveynler Pek Çok Detayı Görüntüleyebilecek!

Kullanıcılar bu adımı tamamladıktan sonra Family Link uygulamasının ara yüzüne erişim sağlayabiliyor. Family Link uygulamasıyla birlikte çocukların internet kullanımlarından akıllı telefonlarının başında geçirdikleri zamana ve hangi programları ne kadar kullandıklarına dair tüm detayları kolaylıkla görülebiliyor.

Ayrıca aileler çocuklarının indirebileceği uygulama ya da oyunları bu program üzerinden seçebiliyor. Google’ın bu uygulamasıyla birlikte kullanıcılar çocuklarının telefonlarının kullanımların kısıtlayabiliyor ve çocukların telefonlarını açmaya çalıştıkları durumunda aile üyelerine bildirim gidiyor. Google’un bu uygulamasını dileyen kullanıcılar Google Play Store üzerinden sunulmuş durumda. 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir