Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Google Fotoğraflar İçin Yeni Özellikler Duyuruldu

Google Fotoğraflar İçin Yeni Özellikler Duyuruldu

admin admin -

Google şirketi, Fotoğraflar uygulaması ile ilgili güncelleme yaparak ilk önce fotoğraf paylaşımı  da olmak üzere pek çok  yeni özelliğini kullanıcılarla buluşturmuş oldu. 

Google şirketi, geçtiğimiz ay içerisinde Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaleti içerisinde gerçekleştirdiği I/O 2017 etkinliği kapsamında, Fotoğraflar uygulaması ile beraber kullanıcılara sunacak olduğu yeni bazı özelliklerin duyurusunu yapmıştı.

Fotoğraflar’ı bütün kullanıcıların arkadaşları ya da aileleri ile çekmiş olduğu kareleri paylaşabildiği bir uygulama durumuna getirmeyi isteyen Google şirketi, güncelleme ile beraber yeni paylaşım özelliklerini de kullanıma sunmuş oldu.

Uygulamanın alt bölümüne özel bir paylaşım sekmesini eklemiş olan ve bunu birde yapay zeka ile güçlendirmiş olan Google, yüz tanıma ile ilgili sistemi kullanarak çekmiş olduğunuz fotoğrafları paylaşmanız amacıyla kişi önerilerini yapıyor. 

Örnek olarak, belirli bir kişiye ait fotoğraflarını belirli bir e-posta adresi için düzenli bir şekilde gönderdiğinizi fark eder ise, yeni bir tane resim göndermeniz konusunda öneride bulunuyor. Bütün bunların yanında belirli kişilerin yer almakta olduğu gruplar oluşturabilmekte, böylelikle belirlediğiniz fotoğrafları aileniz ya da arkadaşlarınız ile tek bir tıklama sayesinde paylaşabiliyorsunuz.

Güncelleme ile beraber kullanıcılara sunulmuş olan otomatik paylaşım özelliğine ise fazlası ile dikkat edilmesi gerekli. 

Google’a ait olan yüz tanıma sistemi fazlası ile iyi çalışıyor, fakat kusursuz olduğunu söyleyebilmek tahmin edilebileceği üzre olanaklı değil. Bu sebep ile otomatik paylaşım özelliği ile birlikte özel fotoğrafların istenmeyen kişilere gidebilmesi gibi bir riskte yer alıyor.

iOS ve de Android cihazların yanında Web üstünden kullanıma sunulacak olan bu yeniliklerin, gelecek haftaya kadarda bütün kullanıcılara ulaşacak olması bekleniyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir