Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Google Play Store Sonunda App Store’u Geride Bıraktı!

Google Play Store Sonunda App Store’u Geride Bıraktı!

admin admin -

Popüler analist firması olan App Annie popüler mobil işletim sistemlerinin içeriklerini analitik olarak takip ediyor ve çeşitli raporlar yayınlıyor. App Annie yayınladığı son raporda 2017 yılında Android işletim sistemi uygulamalarının ilk kez iOS uygulamalarından daha fazla gelir elde etti. Android üzerinde hesaplanan uygulama gelirlerine Amazon Appstore ve Samsung Galaxy uygulamaları gibi diğer üçüncü parti Android uygulama mağazalarından elde edilen gelirler de dahil edildi. 

Araştırma şirketi App Annie, Google Play Store’un bu yıl diğer Android içerik mağazalarıyndan 36 milyar dolarlık bir gelir elde ederek toplamda 42 milyar dolar kazanacağını açıkladı. Ayrıca App Annie Android’in bu yıl içerisinde toplamda 78 milyar dolarlık bir gelir elde edeceğini Apple’ın ise iOS sisteminden toplamda 60 milyar dolarlık bir gelir elde edeceğini açıkladı.

androiios

Raporlara bakıldığında beş yıllık dönem içerisinde büyümenin toplam uygulama satışları da %18’lik bir oranda olduğunı ve Asya Pasifik bölgesinde hem Android hem de iOS uygulamalarının çok indirildiği açıkladı. Bilindiği gibi daha öncesinde uygulama sayısı olarak Android, iOS’i geçmiş durumdaydı. Ancak kullanıcıların içerik mağazalarından yaptığı alışverişlerde Android bir türlü iOS’i geçemiyordu. App Annie’nin bu açıklamasıyla birlikte durum değişmiş görünse de bakalım iOS gelirlerini arttırıp Android’i geçebilecek mi yoksa artık gelir anlamında Android yeni lider olarak kalacak mı? 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir