Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Google’da Görsel Arama Nasıl Yapılır?

Google’da Görsel Arama Nasıl Yapılır?

admin admin -

Google’da Görsel Arama Nasıl Yapılır?

Teknoloji gelişiyor, artık aklımıza takılan bir ürün yada hizmeti aramak istediğimizde kelimeleri kullanmamıza bile gerek kalmıyor! Sadece görsel arama seçeneği ile gerek ilgili görselin fotoğrafını çekerek gerekse de var olan fotoğrafı aratarak doğrudan onu bulabiliyoruz. Google internet üzerinde araştırma yaparak o ürün yada fotoğraf ile ilgili olan en yakın fotoğraflara ulaşıyor ve bize sunuyor.

Peki ama bu işlem nasıl yapılıyor? İşte basit adımlarla Google görsel arama…

Google Lens İle Görsel Arama

Eğer telefonunuz üzerinden bir görsel aramayı düşünüyorsanız, Google Lens uygulamasını indirerek çok pratik bir şekilde arama yapabilirsiniz. Yine Google’a telefonunuz üzerinden Google Lens yazarak play store üzerinden uygulamayı indirin. Sonraki adımda ise uygulamaya giriş yaparak fotoğraf ikonuna dokunun. İsterseniz bir fotoğraf çekebilir yada doğrudan cihazınızda bulunan bir fotoğrafı aratabilirsiniz.

Birkaç saniye içerisinde aynı arama motoru üzerinde arama yapmışsınız gibi size net sonuçlar gelecektir. Peki ama bilgisayar üzerinden görsel arama nasıl yapılır? Dilerseniz bu sorunun da kısaca cevabını verelim.

Tarayıcı Kullanarak Görsel Arama

Google arama butonunun yanında bulunan fotoğraf ikonuna dokunarak gerek bir internet sitesinden gerekse bilgisayar yada cihazınız üzerinden doğrudan fotoğraf aratabilirsiniz. Aynı cep telefonundan yaptığınız gibi kısa süre içerisinde doğru fotoğraf eşleştirmesini bulacaktır.

Yalnız burada özellikle dikkat edilmesi gereken bir konu bulunmaktadır. O da Google fotoğraf araması daha önceden yayınlanmış benzer fotoğrafları baz alır. Kesinlikle doğru bilgiler vermeyebilir. Örneğin daha öncesinde satın aldığınız bir çiçeğin ismini öğrenmek istediniz onun fotoğrafını Google Lens ile aramanız durumunda o çiçeğe en benzer olan çiçeğin sonucunu verecektir.

Sizler de bunun doğru olup olmadığını normal arama yaparak deneyebilirsiniz. Ya da bir pantolon yada etek satın almak istediniz. En basitinden daha uygun fiyatlı olanı arıyorsunuz. Fotoğrafını çekerek onun internette hangi sitelerde satıldığını net bir şekilde görmeniz mümkün olabilir. Görüldüğü üzere son derece kullanışlı bir yöntem olsa da doğrulunu deneyerek görmek daha mantıklı bir seçenek olarak ön plana çıkar.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir