Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Google’den çalışanlarına otel hizmeti! Ofiste çalışmalarına teşvik

Google’den çalışanlarına otel hizmeti! Ofiste çalışmalarına teşvik

admin admin -

 

Google’dan çalışanlarına hiç görülmemiş hır hizmeti hayata geçirdi. Yapılan bu hizmet ile Google çalışanları, aldıkları maaşın bir kısmını geri Google ‘a geri vermek durumunda kalabilirler.

Google sunduğu hizmetle kampüs içinde bulunan konaklama tesislerinde indirimli otel fiyatlarını yaygın hale getirerek, çalışanlarını hibrit çalışma programına alıştırmaya çalışıyor. Alınan bilgilere gire Google, California kampüsündeki otelini çalışanlarına 1 geceliğini 99 dolara konaklamaları için sunuyor.

2022 senesinde Google çalışanlarının haftada en az 3ngun fiziksel şekilde ofise gelmelerini zorunlu hale getirdi. Google, yakın bir zamanda politikalarını rozet takibini içerecek şekilde güncelleyip, ofis devamlılığını performans değerlendirmelerinde bir faktör durumuna getirip çalışanlarını daha çok yüz yüze çalışmayı teşvik etmeye devam etmektedir.

Bu uygulama bir avantaj mı?

Bu uygulamam aslında bir avantaj gibi görülse de bazı şirket çalışanları konaklama için belli bir miktar ödeme yapma konusunda farklı düşüncelere sahipler. Google tarafından çalışanlarına yaptırılan bir ankette “maaşımın belli bir kısmını bundan sonra Google’a verebilirim” ifadesini kullanmış. Bir başka çalışan ise; yapılan indirimin San Francisco Körfez Bölgesi’ndeki tek yataklı odaların ortalama fiyatından daha düşük olduğunu belirtmiş.

Diğer yandan Google Ocak ayında işgücünü 12 bin kişi azaltma kararı verdi.  Buda şirkete bulunan toplam personel sayısının yaklaşık %6’sına denk gelmekte. Google CEO’su Sundar Pichai, alınan kararın zor olduğunu ve kendisine büyük bir yük olacağını açıkladı.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir