Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Grafik Tasarımcı Olabilir Mİyim?

Grafik Tasarımcı Olabilir Mİyim?

admin admin -

Tasarımı fiziksel ya da bilişsel olarak görünüm yapılandırma, oluşturma veya düzenleme olarak anlatabiliriz. Günümüz dünyasında neredeyse tasarım eli değmemiş hiçbir unsur kalmamıştır ki günümüzde tasarım üstüne açılmış binlerce şirket ve girişim bulunmaktadır.Bir çok alanda olduğu gibi görsel tasarım da dallara ayrılmıştır.

                Uygulamalı tasarım dallarından çevre tasarımı, endüstri tasarımı ve grafik tasarım  farklı çalışma alanları, yöntemleri ve kullanımlarıyla birbirinden oldukça farklıdır.

 

Nedir Bu Grafik Tasarım?

Grafik tasarım tek başına baskı, paylaşım, resim vb. için görsel oluşturmak gibi düşünülse de aslında web tasarım, mobil tasarım veya uygulama tasarımlarının hepsinin içerisinde önemli bir unsurdur.Üstüne çalışılan konunun önemli yerlerini belirtme, uygulama içi görsellik ve uyum hatta işletim sistemi arayüzlerinin içerisinde grafik tasarımın izlerini görmek mümkündür.

Grafik Tasarımcı Olabilir Miyim?

                Grafik tasarımı bölümü okuyan öğrenciler elbette ki sektör içerisinde büyük firmalarla çalışmak için daha avantajlıdır ancak görsel yönü güçlü, araştırmaya açık ve yaratıcı her birey sektör içerisinde kendine bir yer bulabilir , kendi işini kurabilir ya da kendine ek gelir sağlayabilir.Örnek olarak ülkemizde birçok öğrenci öğrenim süresince web tasarım veya görsel tasarımlarla harçlıklarını çıkartmaktadır.

 

Nereden Başlamalıyım?

                Öncelikle kendinize ilerlemek için bir alan seçmelisiniz.Örneğin web tasarım, animasyon veya görsel medya tasarımları gibi.Seçtiğiniz alanda teknik bilgiye sahip olmanız gerekmektedir.Bu bilgiyi internet üzerinden ücretli ya da ücretsiz video ve yazılarla, sertifikalandırılmış kurslarla veya tecrübeli kişilerin anlatımlarıyla elde edebilirsiniz.

Örneklerimizden yola çıkacak olursak,

Görsel medya tasarımları için Adobe şirketinin sunmuş olduğu Photoshop ve İllüstratör programlarının kullanımını öğrenebilir;

Web tasarım içinse HTML ve CSS programlama dillerini öğrenerek tasarım dünyasına adım atabilirsiniz.

 

Yazımıza Steve Jobs’un bir sözüyle son veriyoruz, “Tasarım, insan yapımı şeylerin temel ruhudur.”…

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir