Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Graphpad Prism Hangi Sektörlerde Kullanılır?

Graphpad Prism Hangi Sektörlerde Kullanılır?

admin admin -

Graphpad Prism Hangi Sektörlerde Kullanılır?

Bilimsel araştırmalar söz konusu olduğunda bazı programlar olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır. Hiç şüphesiz pek çok firma veri analizi ve bilimsel araştırmalar konusunda Graphpad Prism programını aktif olarak kullanırlar. Özellikle Graphpad araştırma yapmak isteyen kişilere veri analizi dalında sağladığı olumlu geri dönüşlerle büyük kolaylıkla sağlamaktadır.

Daha çok biyoloji, biyokimya ve istatistik bilimleri içerisinde farklı bilimsel disiplinlerde çalışan profesyonel kişiler tarafından kullanılmaktadır. Bu alanları özetleyecek olursak şunları söyleyebiliriz.

Biyoloji ve Biyoistatistik

Graphpad Prism, biyolojik ve özellikle de biyokimyasal verilerin analizinde çok aktif olarak kullanılan bir araçtır. Araştırmacılar daha çok biyoloji ile alakalı hücre, enzim kinetiği, protein araştırmalar gibi verilerin son derece önemli olduğu konularda destek alırlar.

Bir diğer yan alanı ise ilaç geliştirmedir. Uzmanlar tarafından ilaç kullanımına bağlı olarak güvenirlik başta olmak üzere pek çok konu başlığında potansiyel ilaç etkinliğinin sağlanması ve güvenilirliği açısından tercih edilirler. Epidemiyolojik çalışmalarda da kullanılan Graphpad Prism güç analizleri, istatistik çalışmalar ve pek çok farklı testlerin uygulanması konusunda profesyonel ve işlevsel olarak çalışır.

Çevre Bilimlerinde Kullanımı

Hiç şüphesiz Graphpad Prism programı çevre bilimlerinde daha çok hava kirliliği ve su kalitesinin analiz edilmesinde destek alınan etkili bir program olarak ön plana çıkar. Bu seçeneklerin zaman içerisinde kirlenmesine bağlı olarak yazılımsal olarak değerlendirilmesi yapılır.

Dilerseniz Türkiye’de Graphpad Yetkili Satıcı adreslerinden bu programı satın alabilirsiniz. Pek çok programda olduğu gibi Graphpad Prism söz konusu olduğunda da enorm.com.tr oldukça önemli bir yardımcıdır.

Burada sayamayacağımız kadar fazla alan ve araştırmada bu program aktif olarak kullanılmaktadır. Üniversitelerde istatistiki çalışmalardan anlamlı sonuçlar elde etmek için tüm profesyoneller tarafından destek alınan bir program olarak dikkatleri üzerinde toplar. Dilerseniz hem daha fazla bilgi sahibi olmak hem de kullanım seçeneklerine göz atmak için enorm adresine göz atabilirsiniz.

Sürekli olarak yenilenen bu program aynı zamanda veri analizinde yeni bakış açılarına göre de güncellenen bir yapıya sahip olmaktadır. İndirme konusunda da rahatlıkla destek alınabilir.

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir