Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Havayolları da Sanal Gerçeklik Alanlarına Yoğunlaşmakta

Havayolları da Sanal Gerçeklik Alanlarına Yoğunlaşmakta

admin admin -

Havayolu firmalarının özellikle  de business veyahut birinci sınıfta yolculara sunmakta olduğu olanaklar, öteki rakiplerine kıyas ile çok ciddi değişiklikler içerebiliyor.

Bunun kapsamında firmalar yolculara  çok daha iyi ve de konforlu bir uçuş deneyimini sunabilmek amacıyla kıyasıya  bir rekabete devam eder iken, maalesefki yolcuların o hava yolunu daha önce kullanmadan sunulmakta olan deneyimi görme şansı da çok olmamakta.

Son senelerin popüler teknolojilerinden bir tanesi olan sanal gerçeklik üstünde çalışmalar gerçekleştiren havayolu firmaları, uçaklarında sunmakta oldukları deneyimi bilet satın almayı isteyen yolcuların beğenisine sunmayı da istiyor.

Bu alan içerisinde gerçekleştirilmiş olan ilk çalışmalardan bir tanesi, Montreal merkezli  olan Kanadalı havayolu firmalarından Air Canada‘dan gelmiş oldu. Firma hazırladığı 360 derecelik özelliğe sahip videolar ile, müşterilerin buradan bilet satın almadan daha önce Boeing 787 Dreamliner’da sunulmuş 3 değişik kabini gözlemleyebilmesini sağlamakta.

Ekonomi ile birlikte Premium Ekonomi ve de  Business Class olmak üzre 3 değişik sınıftan oluşan bu kabinlerde, yolculara sunulmakta olan kulaklık ve de medya ekranlarının yanında değişik koltuk seçenekleri yer almakta.

Hazırlanmış olan bu videolar YouTube aracılığı ile Google Cardboard benzeri bir sanal gerçeklik gözlüğü ya da Daydream View ile birlikte çok basit bir şekilde görüntüleniyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir