Havuz Temizleme Robotu Nedir?

Havuz Temizleme Robotu Nedir?
Havuz Temizleme Robotu Nedir? hande erol

Havuz Temizleme Robotu Nedir?

Evlerinizin bahçelerinde serinlemek için kullanmakta olduğunuz havuzlarınızı veya dekor amaçlı kullanmakta olduğunuz havuzları yaz kış temizlemeniz, suyu filtrelemeniz gerekmektedir. Evlerinizde açık ve kapalı şekilde kullanabileceğiniz bu tür sportif veya dekoratif havuzları temizlemenizi sağlayacak https://www.e-havuzmarket.com/kategori/havuz-robotlari kullanarak havuz içerisindeki suyu gün boyu temiz ve berrak tutabilirsiniz. Aksi takdirde su temizlenmediği aşamada su yüzeyinde ve dip köşelerde yosunlar, bakteriler ve çöpler birikebilir. Bu da bir takım sağlık sorunları yaşamanıza sebebiyet verecektir.

 

Havuz temizleme robotu, havuz içerisinde su birikintisi oluşturarak kullanılmalıdır. Havuzun filtresini dahi temizleyebilir nitelikte olan bu robotlar, en dip köşelere dahi erişerek tüm kirleri ve bakterileri içerisine hapseder. Bu işlem sonucunda havuzunuz tertemiz olacaktır. Havuz temizleme robotları tercih edilirken havuzlarınızın ebadına göre yüksek basınçlı veya düşük basınçlı robotlar kullanmanızı tavsiye ederiz. Bu tür robotlar su içerisinde çalıştıkları için ses kirliliği oluşturmamaktadır. Havuz temizleme robotlarının, özellikle geniş çaplı havuzlarda pek çok etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Bu sebepten, devamlı olarak kullanılması tavsiye edilmektedir. Bu sayede kirden ve tozdan arınmış havuz suyu, başarılı bir filtreleme işleminin ardından, hareketlendirilerek çevreye oksijen yayıyor, bu işlem de doğadaki bitkiler ve hayvanlar açısından oldukça etkili sonuçlara sahiptir.

 

 

Bu aşamada havuz temizleme robotları, havuzlarınızın temizliği açısından oldukça önemli bir etkiye sahiptir. Bu sayede havuz suyunuzu pek sık değiştirmeniz gerekmeyecektir. Bu robot aracılığıyla havuz suyu kirlerden ve tozlardan arındırılarak devir daim işlemi gerçekleştiriliyor. Sizler de temiz ve berrak bir suda yüzmek istiyorsanız mutlaksa havuz temizleme robotu kullanmalısınız. Kullanımı oldukça basit olan bu robotlar piyasada da oldukça uygun fiyatlıdır.

https://www.e-havuzmarket.com/kategori/dolphin-havuz-robotu uzun ömürlüdür. Doğru kullanıldığı sırada en az 5 ila 10 yıl kullanılabilir. Oldukça iyi ve kaliteli bir yapıya sahip olan bu robotlar suya dayanıklı, robotların kısa sürede paslanmasını engeller nitelikte bir yapıdan oluşmuştur.  Havuz suyunun yüksek pompa basıncı sayesinde filtre içerisine hapsedilmiş tortu ve kalıntıları bu haznenin içerisinden havuz temizleme robotu sayesinde kolaylıkla temizleyebilirsiniz. BU noktada filtre haznesinin de devamlı olarak temizlenmesi hem filtreleme sisteminin zarar görmemesini sağlar hem de pompanın sağlamış olduğu yüksek basınçtan dolayı ayrıştırılan kir ve toz kalıntılarının tekrardan suya karışmamasını sağlar. Bu açıdan havuz temizleme robotlarına fazlasıyla ihtiyaç duyulacaktır.

Havuz temizliği aşamasında kullanılan kimyasal maddeleri temizlik sonrasında havuzdaki sudan ayırmak ve su temizliğini sağlayabilmek amacıyla havuz filtresi kullanılmaktadır. Bu filtreler sürekli yerinden çıkarılmadığı için havuz temizleme robotu yardımıyla temizlenmesi tercih edilmektedir. Bu noktada robotları suyun içerisine göndererek, filtre haznesindeki kalıntı toz ve kirler emiş gücüyle temizlenir ve robotun içerisine hapsedilir. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra robot, kendisine özel deterjanlarla temizlenir, serin ve kuru bir bölgede süzülmesi beklenir. Eğer bu robotlar sıcak bölgede kurutulmaya alınırsa motorun bıraktığı havayı yeniden soluyarak çok daha geç kurur ve bu da robotun motoruna zarar verir ve kullanım ömrünü kısaltır.

Kullanmakta olduğunuz havuzun boyutuna ve ebatına göre filtrasyon sistemi tercih edilmelidir. Bu sistem suyun devir daim işlemi aşamasında su içerisindeki çözünemeyen maddelerin filtrede tutulmasını ve temizlenen suyun yeniden havuza aktarılmasını sağlar. Bu aşamada havuz filtresine hapsedilmiş kalıntıları havuz temizleme robotu ile almanız mümkün.

Havuz temizleme robotları pek çok havuz için tercih edilmekte olup olumlu sonuçlarla, havuz temizliğini çok daha kısa süre içerisinde ve kusursuzca halledilmektedir. Sizler de havuzlarınızın kısa süre içerisinde kusursuzca temizlenmesini istiyorsanız mutlaka havuz temizleme robotlarından yararlanmalısınız. Tüm havuz robotu fiyat ve özelliklerine e-havuzmarket.com siti adresimiz üzerinden ulaşa bilirsiniz

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor