Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. HTC U11 Modeline Bluetooth 5 Duyuruldu

HTC U11 Modeline Bluetooth 5 Duyuruldu

admin admin -

HTC şirketinin yeni amiral gemisi modelinden U11, şu an içerisinde Bluetooth 4.2’yi kullanmakta.

 Fakat HTC’ye ait Bir FCC dosyasına göre şirket yazılım güncellemesi ile bu özelliği U11’e getirmeyi planlıyor.

HTC U11’in Bluetooth 5 ile gelen ilk akıllı telefonlardan biri olması bekleniyordu. Maalesef, Tayvanlı şirket, HTC U11’e yeni Teknolojiyi ekleyemedi. Bu sebeple cihaz şu anda Bluetooth 4.2 ile çalışıyor. Fakat şirket, güncelleme ile bu özelliği HTC U11’e getirmeyi düşünüyor.

İlk olarak Sony XZ Premium’da gördüğümüz Bluetooth 5 teknolojisi, Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus’ın da en önemli özellikleri arasında yer alıyor. Blueotooth 5, Sony’nin yeni amiral gemisini biraz geç satışa sunması sebebiyle daha çok Galaxy S8 ile birlikte gündeme gelmişti. HTC U11’in de yakında bu özelliğe sahip telefonlar kervanına katılması bekleniyor.

FCC dosyasına göre, HTC Bluetooth 5.0’ı yazılımla herhangi bir donanım değişikliği yapmadan etkinleştirmeyi planlıyor. Böylece HTC, U11 kullanıcılarını sevindirecek bir yeniliğe imza atmış olacak.

Bluetooth 5.0 ile HTC U11 daha uzun bağlantı aralığının yanı sıra daha aktarım için daha yüksek bant genişliğine sahip olacak. Ayrıca Bluetooth 5, düşük pil kullanımı da sağlayacak. Yazılım güncellemesinin ne zaman geleceği konusunda henüz bir bilgi yok.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir