Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Huawei P10 ve P10 Plus Modelleri Farklı Depolama Birimleri Kullanıyor

Huawei P10 ve P10 Plus Modelleri Farklı Depolama Birimleri Kullanıyor

admin admin -

Bir süre önce MWC 2017 etkinliklerinde resm olarak tanıtılan ve geçtiğimiz günlerde piyasada yerini alan, kullanıcılarla buluşan Huawei P10 modeli üzerinde yapılan performans testlerinde ortaya çıkan sonuçlar oldukça şaşırtıcı oldu.

Performans testleri sonrasında Huawei’nin P10 ve P10 Plus modellerinde depolama birimleri ve bellek yongalarının farklı üreticilerden tedarik edildiği ve böylece ilgili modellere ait olan cihazlara sahip olan kullanıcıların cihazlarının farklı yonga ile çalıştığı öne sürülmüştü.

Kullanıcıların durumla ilgili olarak firmaya yönelttikleri soru oldukça basitti. Farklı firmalardan tedarik edilen bellek birimleri ile yonga setleri bu cihazlarda performans farkına neden olup olmadığı konusu. Huawei tarafından ise kullanıcılara bu durumun performans açısından hiçbir sorun çıkarmayacağı öne sürülmüştü.

Huawei’den gelen farklı tedarik edilen bileşenlerin cihaz performansında değişiklik oluşturup oluturmayacağını araştıran kullanıcılar farklı bellek yongalarının kullanılmasının cihazda hatırı sayılır performans değişikliği gösterdiğini ortaya çıkardılar. Huawei tarafından kullanıcılar kandırılıyor mu sorusu bu sonuçla gündeme gelirken firmanın Tüketici İş Grubu CEO’su Richard Yu, Weibo hesabından yaptığı açıklamada Huawei’nin bellek yongaları değişikliği konusunda çıkan tartışmalara verdiği yanıtı kendisinin uygun görmediğini belirtti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir