Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Huawei Yapay Zekaya El Attı

Huawei Yapay Zekaya El Attı

admin admin -

Günümüz teknoloji dünyası, yavaş yavaş yapay zekaya doğru yol almaya başlıyor.             Bu gidişat baş gösterdiğinden beri, teknoloji şirketleri de yapay zeka alanına yatırımlarını arttırmaya başladı. Yapay zeka artık sıradan işlemci ve grafik birimlerine entegre halde çalışır durumda. Huawei’de bu bağlamda yonga seti geliştirmek için kollarını sıvadı. Geliştirmekte olduğu setler ile pazarda söz sahibi olmayı amaçlayan şirket, beraberinde birçok yeniliği de getirmek istiyor.

Hali hazırda mobil cihazlar için Kirin yonga setini üreten Huawei, yeni bir set ile adından söz ettireceğe benziyor. Yılın ikinci yarısında piyasaya sürülmesi beklenen yonga seti, işlemci, grafik ve yapay zeka birimlerini içerecek.

Bilindiği üzere dünya devleri Google ve Apple yapay zeka alanında bir hayli yol almış ya da yatırımlarını hızlandırmıştı. Bu iki devi karşısına alarak alternatif bir sistem geliştirmek isteyen Huawei, yapay zeka pazarının çehresini değiştireceğe benziyor. Henüz test aşamasında olan yonga setinin ise sadece Huawei cihazlarında mı kullanılacak yoksa başka şirketlere mi tedariği sağlanacağı bilinmiyor.

Halihazırda piyasada kullanılmakta olan Kirin setinin de geliştirilmesine devam ettiğini hatırlatmakta fayda var. Kirin setinin ise Android işletim sistemine sahip cihazlarda en güçlü yonga seti olacağı belirtiliyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir