Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. IBM’in Yapay Zekası Watson Finans Sektörüne Giriş Yapıyor

IBM’in Yapay Zekası Watson Finans Sektörüne Giriş Yapıyor

admin admin -

IBM’in yapay zeka teknolojisi Watson, bugüne kadar sağlık sistemlerinden film sektörüne kadar bir çok alanda kendisini kanıtlamış ve kullanım alanlarını genişletmişti. Fransa’da faaliyet gösteren Credit Mutuel Bankası ile yapılan anlaşma ile beraber Watson sistemi bankanın 20 bin çalışanının yanında 5 bin markaya hizmet vermeye başlayacak.

Anlaşma dahilinde IBM’in Watson sistemi günlük 350 bin müşteri mailini inceleyecek ve danışmanlar için bu mailleri sınıflandırmaya çalışacak. Maillerin önem sırasına göre ayrımını yapacak olan Watson, bu özelliği ile birlikte bankanın müşterilerinin işlemlerini daha hızlı ve kısa sürede yapabilmesine olanak sağlayacak.

IBM’in yapay zekası Watson’un bankada yapacağı işlem sadece bunlarla sınırlı kalmayacak. İki farklı sanal asistan uygulaması ile birlikte banka müşterilerine kampanya bildirimleri ile ilgili bilgi vermenin yanında sigorta işlemlerini de düzenlemeye çalışacak.

Şimdilik Credit Mutual Bankası’na göre Watson sistemi sadece yardımcı bir araç olarak görev yapacak. Müşterilerle Watson sisteminin direkt olarak iletişim kurması beklenmiyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir