Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İnsanların yeni baş belası! WhatsApp tuzağına dikkat

İnsanların yeni baş belası! WhatsApp tuzağına dikkat

admin admin -

 

Son günlerde bütün insanların yakındığı WhatsApp üzerinden yabancı numaradan gelen aramalar herkesi bir hayli tedirgin etmektedir.

Şikayetimvar dan alınan verilere göre WhatsApp ile ilgili yalnızca bir haftada 1069 şikayet geldi ve şikayetlerin artış oranı da %1001 kadar arttı.

Endonezya, Hindistan ve farklı yabancı ülkelerden arandıklarını ve mesajlar aldıklarını bildiren kullanıcılar, WhatsApp uygulamasının hizmet kalitesi ve bilgi güvenliği kalitesi ile sorun olduğu düşünülmektedir.

WhatsApp üzerinden mesaj atıyorlar

Son zamanlarda  pek çok whatsApp kullanıcısı, yabancı alan kodlarıyla   mesaj aldıklarını veya arandıklarını söylüyorlar. Yabancı numaralar tarafından çok kez arama aldıklarını ve bazen de “Merhaba”, “Nasılsın” gibi mesajlar aldıklarını kullanıcılar, şikayetimvar platformu üzerinden belirttiler.

+880, +91, +59, +61 gibi alan kodları ile aranan veya mesaj alan kullanıcılar sorunun çözümü için şikayetimvar platformuna pek çok başvuruda bulundular.

Söz konusu durum ile ilgili Şikayetvar’a ulaşan şikayetlerin bazıları;

“+91 KODLU NUMARADAN ARANIYORUM “

 “ Hindistan’a ait olan +91 kodlu numaradan çağrı alıyorum. Bu durumdan kesinlikle şikayetçiyim.

Hesap bilgilerime ulaşılır, yayılmaları ya da bana ait borç çıkarsa hiçbir sorumluluk bana ait değil ve numaram ile  yapılacak tüm işlemlerde mesuliyet WhatsApp’a ait.”

“ YURT  DIŞI İLE HİÇ İŞİM OLMAZ ”

“+62 ile başlayan numaradan ‘Merhaba’ diye mesaj geldi. WhatsApptan hemen engelledim. Gelen numara, işletme hesabı olarak geçmektedir. Benim bu ve bunun gibi yurt dışı numaralarıyla alakam bulunmuyor. Bu durumdan tamamen uygulama sorumlu ve kesinlikle şikayetçiyim. Adıma alış satış yapılması, şirket kurulması ve bir şekilde özel bilgilerimin ele geçirilmesinden WhatsApp sorumludur.”

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir