Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Instagram Açılmıyor Sorunu ve Çözümü

Instagram Açılmıyor Sorunu ve Çözümü

admin admin -

 

Instagram Açılmama Sorunu

Instagram, her yıl belli tarih ve bölgelerde yaşadığı teknik arıza ya da yoğunluk sebebi ile çökme, durdurma gibi hatalar yaşatabiliyor. Bu konu hakkında endişe duyan Instagram kullanıcıları olsa da, sorun çoğu zaman Instagram tarafından hızlıca çözülerek kullanılmaya devam ediyor. Ancak Instagram altyapısı kaynaklı olmayan herhangi açılmama sorunu, kişinin cep telefonu, interneti ya da bağlantı hızı gibi problemler nedeni ile Instagram başlatılamıyor olabilir. Bu gibi sorunların sorun tespiti için mutlaka diğer I sosyal medya kullanıcıları göz önüne alınmalıdır.

Instagram Kaynaklı Sorunların Çözümü

Instagram, çoğu zaman yaşadığı bağlantı yavaşlatma politikası ile alt yapılarını güvene almak isterken kullanıcılarına da bazı problemler yaşatabilmektedir. Server ağlarına yüksek yüklenme sonucu önlem olarak yapılan bu eylem, Instagram kullanıcılarının sosyal medya hizmeti için yapılsa da, birçok kullanıcı tarafından şikayet edilmektedir. Instagram kaynaklı sorunların ve Instagram açılmama sorununun çözümü için yalnızca beklemek gerekir. Çoğu zaman farklı bölgelerde yaşanan sorunlar nedeni ile meydana gelen bu problemi Instagram firma yetkilileri kısa sürede çözerek kullanıcılarının memnuniyetini sağlar.

Güncelleme Kaynaklı Açılmama Sorunu ve Çözümü

Birçok kişinin sık olarak yaşadığı ”Instagram açılmıyor.” şikayetinin en yaygın sebeplerinden biri olan güncellemeler, sosyal medya uygulamalarında yaşanan birçok problemin nedeni olarak görülüyor. Bu yüzden Instagram uygulamasına giremeyen kişiler, ilk olarak güncelleme kontrolü yaparak uygulamanın güncel olup olmadığına bakmalıdır.

Bunun için;

  • Google Play ya da App Store’a giriş yapın.
  • Instagram’ı aratarak tıklayın.
  • ”Güncelle” butonuna basarak güncelleyin.

Bu adımlardan sonra Instagram uygulamanız kısa sürede açılarak giriş yapılabilir duruma gelecektir. Kullanıcıların büyük bir çoğunluğunun yaşadığı problemin nedeni olarak karşımıza çıkan güncellemeleri sık sık kontrol ederek bu gibi sorunlardan kaçınabilirsiniz.

Hafıza Kaynaklı Açılmama Sorunu ve Çözümü

Instagram açılmaması sorununun bir diğer yaygın sebepleri arasında bulunan ”Hafıza kaybının yeterli seviyede olmaması” problemi de, kullanıcılar arasında sıkça karşılaşılan problemlerden biridir. Bu problemin çözümü için Ayarlar sekmesinden ”Uygulamalarım” butonuna tıklayarak Instagram’ı bulmak olacaktır. Daha sonra uygulama verilerinin görüntülendiği sayfa üzerinden ”Önbelleği Temizle” butonuna tıklayarak Instagram uygulamasının kullandığınız süre içerisindeki tüm bellek bilgileri silinerek sıfırlanır. Bu sayede sıfırlanmış bir şekilde uygulamayı başlatabilir ve sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edebilirsiniz. Bununla birlikte Instagram uygulamasının başlatılabilmesi için gerekli olan en az 500MB boyutundaki boşluğu yaratarak uygulamaya tekrar giriş yapabilirsiniz.

Bağlantı Kaynaklı Açılmama Sorunu ve Çözümü

Birçok kişinin uygulamaya giriş yaparken sorun yaşamasının en büyük nedenleri arasında gösterilen ”Bağlantı hızı sorunları”, birçok kişinin oldukça geç farkına vardığı internet altyapılı sorunlardan biridir. Instagram uygulamasına giriş yapamayan kişilerin ilk olarak yapması gereken eylemlerden biri de, internete bağlı olup olmadıklarını kontrol etmektir. İnternete bağlı olunması durumunda internet hızı ölçülerek ya da internet üzerinden başka bir işlem yaparak alınan sonuca bakılmalı ve aynı bağlantı üzerinden yalnızca Instagram’a giriş yapılamıyorsa diğer sorunların çözümlerine bakılmalıdır. İnternet hızının yeterli seviyede olmaması nedeni ile her gün birçok kullanıcı açılmama şikayetinde bulunurken, internet hızınızı normal seviyelere getirerek problemden kalıcı olarak kurtulabilirsiniz.

Versiyon Kaynaklı Açılmama Sorunu ve Çözümü

Cep telefonu firmalarının her telefon modeli için farklı bir güncelleme alma garantisi verdiği güncelleme versiyonu, Instagram’a giriş yapmak isteyen kişiler için oldukça önem arz etmektedir. Bilinen üzere Instagram IOS işletim sistemi için 5.7 ve altına; Android işletim sistemi için 3.2 ve altı versiyonlara verdiği hizmeti kesmiştir. Bu versiyon ve altında bulunan Instagram kullanıcılarının yapabileceği tek çözüm güncelleştirme satın almak veya yeni bir telefona geçmek olacaktır. Bu versiyonların altında bulunan kişiler için birçok APK dosyası bulunsa da hiçbir zaman orijinal Instagram keyfini veremeyeceğinden, Instagram firması da bu telefonlar için hizmet vermeyi bırakmıştır.

 

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir