Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Instagram Arama Geçmişi Nasıl Silinir?

Instagram Arama Geçmişi Nasıl Silinir?

admin admin -

 

 

Instagram Arama Geçmişi İle İlgili Detaylar

Arkadaşlarımızla sohbet etmek, yeni arkadaşlar edinmek, farklı şehirleri görmek, yeni ürünleri tanımak ve daha birçok alt başlıkta yer alabilecek konuyu bu platformlar aracılığı ile ulaşabildik. Sosyal medya uygulamaları arasında en çok dikkat çeken platformlardan biri Instagram olmayı başardı. Fotoğraf ve video paylaşma konusunda oldukça başarılı bir hizmet sunan bu uygulama her yaştan ve her kesimden kişilerin ortak buluşma alanı haline geldi. Ancak bu uygulama içerisinde hala bilinmezliğini koruyan bazı noktaların olması kullanıcılar arasında soru işareti yarattı. Özellikle Instagram arama geçmesinin silinmesi için nasıl adımlar izleneceği merak konusu oldu.

Instagram Arama Geçmişi Silme Nedir?

Günümüzde pek çok kişi tarafından kullanılan bu uygulama oldukça popüler bir yapı kazandı. Bu popülerlik ile birlikte bazı konular merak uyandıran ve öğrenilmesi gereken detaylar halini aldı. İnternet kullanımının, sosyal medya platformlarının gelişmesi ile artış göstermesi sonucunda bir takım gizlilikler önem kazandı. Özellikle bu platformlarda başka hesapları arayarak bilgi alma imkanının söz konusu olması bazı kullanıcıları bunu gizleme eğilimine yöneltti.

Bundan dolayı Instagram arama geçmişinin nasıl silineceğini merak eden bir kitle söz konusu oldu. Instagram geçmişinde aranılan kişinin gözüküyor olması özellikle, başkalarının Instagram’da kimleri arattığını bilmesini istemeyenler için önemli bir problem halini aldı. Bu açıdan Instagram arama geçmişi nasıl silinir, tamamen silmek mümkün mü ve daha birçok merak edilen detay açıklanması gereken önemli konular arasında yer buldu.

Instagram Arama Geçmişi Silme Yöntemleri

Instagram arama geçmişini silme yöntemleri oldukça basit ve hızlı adımlarla gerçekleştirilebilir. Önemli olan bu sosyal medya uygulamasında yer alan arama geçmişinizi hangi teknolojik ürün üzerinden silmek istediğinizi belirlemektir. Eğer Instagram arama geçmişinizi telefon üzerinden silmek istiyorsanız uygulayacağız üç basit yöntem ile bunu gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca Instagram arama geçmesini silme planını bilgisayar üzerinden de gerçekleştirmeniz mümkündür. Telefon üzerinden bu işlemi yapmanız ne kadar kolay ise bilgisayardan da bunu yapmanız o kadar basittir. Bazı adımları sırası ile takip ederek daha önce Instagram hesabınızdan aramış olduğunuz konu ve kişileri kolayca ortadan kaldırabilirsiniz. Böylece arama geçmişiniz hakkında başka kişilerin bilgi almasını önleme imkanı sağlamış olursunuz.

Telefon Üzerinden Instagram Arama Geçmişini Silme

Instagram uygulamasını telefondan kullanmak oldukça kolaydır. Her an istediğiniz şekilde telefondan bu platformda yer alan akışı takip edebilir ve paylaşımda bulunabilirsiniz. Bu nedenle telefon üzerinden bu uygulamanın kullanılması oldukça yaygındır. Peki, Instagram arama geçmişi telefon üzerinden nasıl silinir? Uygulamanız gereken basit adımlar ile işte bu sorunun cevabı.

Telefonunuzdan Instagram hesabınıza giriş yapın.

Daha sonra üç çizginin yer aldığı alana dokunarak “ayarlar” seçeneğini tıklayın.

Ayarlar kısmında yer alan “güvenlik” bölümüne girerek sayfanın en altında bulunan “Arama Geçmişini Temizle” kısmını tıklayın. Bu kısımda, şimdiye kadar yapmış olduğunuz tüm aramalar liste şeklinde karşınıza çıkacaktır.

Tüm adımları takip ederek başarılı bir şekilde geçmiş aramaları ortadan kaldırabilirsiniz. Karşınıza çıkan geçmiş aramalar listesinde her hesabın karşısında bir çarpı işareti bulunmaktadır. Bu çarpılara tek tek basarak istediğiniz aramayı kaldırabilirsiniz. Eğer bu zor oluyor ve listenin tamamından kurtulmak istiyorsanız “tümünü temizle” seçeneğini tıklayarak arama geçmişini silme işlemini sonuçlandırabilirsiniz.

Bilgisayar Üzerinden Instagram Arama Geçmişini Silme

Telefondan arama geçmişini silmek kadar basit adımlara sahip olan bilgisayardan geçmişi silme işlemi şu şekildedir. Bilgisayarınızdan Instagram hesabınıza giriş yapın. Sağ üst köşede yer alan “profil” adımını seçin. Karşınıza kendi hesabınıza ait sayfanız gelecektir. Bu sayfanın ortasında yer alan “profil düzenle” seçeneğini tıklayın. Açılan sayfanın sol yan tarafında kategorilerin olduğu bir alan açılacaktır.

Bu alanda yer alan “gizlilik ve güvenlik” sekmesini tıklayın. Burada “hesap verileri” altında “hesap verilerini görüntüle” alanını seçin. Bu sayfanın altında yer alan arama geçmişini tıklayarak “arama geçmişini temizle” kısmını seçin. Karşınıza bir uyarı çıkacak ve “evet eminim” cevabını seçerek arama geçmişini silme işlemini başarılı bir şekilde gerçekleştireceksiniz.

Instagram Arama Geçmişini Silerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Arama geçmişini silme işlemi oldukça basit bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Ancak bunu yaparken dikkat etmeniz geren bazı noktalar mevcuttur. Merak ettiğiniz ve adını hatırlamakta güçlük çekebileceğiniz hesapların mutlaka bir yere adlarının not alınması gerekir. Çünkü silme işleminden sonra bu sayfaları tekrar bulmanız güç olacaktır. Ayrıca sık bir şekilde bakmış olduğunuz sayfalar öneriler kısmında yer alacağı için yine karşınıza çıkabilecektir. Eğer gizliye alırsanız bu şekilde bunlardan da kurtulmuş olursunuz.

 

 

 

 

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir