Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İnstagram Hesabı Takipçi Sayısı Artırmak İçin Yapılabilecekler?

İnstagram Hesabı Takipçi Sayısı Artırmak İçin Yapılabilecekler?

admin admin -

 

Ayrıca hikaye ve IG TV özelliği ile istenilen video ve fotoğraflar takipçilere sunulabiliyor. Son güncellemeler ile birçok kişi kendini İnstagram üzerinden insanlara tanıtma imkanına ulaşıyor. Birçok kişi daha fazla takipçiye ulaşmak istiyor. Peki, İnstagram’ da takipçi artırmak için neler yapılmalı?

1) Takipçileriniz İle Etkileşim Halinde Kalın

Hayatımızın her anında olduğu gibi İnstagram uygulamasında da iletişim çok önemli. Fotoğraflarınıza yorum yapan takipçilerinize cevap verip iletişim halinde kalmalısınız.. Bu şekilde takipçileriniz ile aranızdaki bağ güçlenecektir.

Ayrıca İnstagram’ da bulunan soru-cevap özelliğini kullanarak takipçilerinizin sizin hakkınızda merak ettiği sorulara cevap verebilirsiniz. Son olarak ise canlı yayın özelliğini kullanmayı denemelisiniz. Dilerseniz canlı yayınınıza gelmek isteyen kişileri yayınınıza alabilirsiniz.

Bu adımları uygularsanız takipçileriniz ve sizin aranızda mükemmel bir bağ oluşacaktır. Belki de sizi takip eden insanlar profiliniz başkalarına önerebilir. Böylelikle kısa sürede birçok takipçi kazanabilirsiniz.

2) Popülerleşmiş Hashtagleri Kullanın

Birçok platformda bulunan Hashtagler İnstagram içinde çok önemli. Hashtaglar insanların bir konuyu, bir kişiyi ya da bir nesneyi araştırmasında ve paylaşmasında yardımcı oluyor.

İnstagram’ da popüler hashtagleri hemen hemen her video da ya da fotoğrafta kullanmalısınız. Çünkü birçok kişi bu hashtaglar sayesinde yeni kişileri keşfediyor ve takip ediyor. Ancak paylaşacağınız fotoğraflarda ve videolarda çok fazla hashtag kullanmayın.

Son gelen güncellemeler ile fazla hashtag kullanımının keşfete düşmenizi önlediğine dair iddialar var. Ayrıca çok fazla hashtag kullandığınız fotoğraf ve videolar ile gelen takipçilerin %90’ı bir süre sonra sizi takipten çıkıyor. Yani az ve öz hashtagler kullanmalısınız. Bu şekilde takipçi sayınızda artış sağlayabilirsiniz.

3) Profiliniz İle Alakalı Paylaşımlar Yapın

İnsanların çoğu takip ettikleri kişilerden kendinden bir parça bulduklarını ifade ediyor. Sizler de takipçilerinizin ilgisini çekecek ve onları etkileyecek paylaşımlar yapmalısınız. Örneğin profilinizde profesyonel manzara fotoğrafları paylaşıyorsanız, sürekli olarak manzara fotoğrafı paylaşmalısınız. Profiliniz ve paylaştığınız fotoğraflar her zaman düzenli olmalıdır.

Birbirinden alakasız fotoğraf paylaşmak sizi takip edenlerin profilinizi takipten çıkmasına neden olmaktadır. Ayrıca paylaştığınız fotoğraflar ile hashtagler arasındaki uyum takipçi sayınızın artmasında büyük rol oynayacaktır.

4) Düzenli Olarak Paylaşım Yapın

Aslında takipçi sayınızın artmasında en büyük etken düzenli olarak paylaşım yapmanız olacaktır. Araştırmalara göre birçok kişi takip ettiği kişilerin her gün aynı saatte fotoğraf paylaşıp paylaşmadığını merak ediyor. Örneğin her cuma günü akşam saat 8 de paylaşım yapıyorsanız bu düzeni korumalısınız. Çünkü takipçileriniz sizin paylaşım yapmanızı bekleyecektir. Eğer ki o gün paylaşım yapamayacaksanız, hikaye üzerinden takipçilerinize bildirmelisiniz. Bu şekilde sizi takip edenler profilinizi takipten çıkmayacaktır.

5) Filtre ve Efektleri Kullanın

İnstagram tarafından kullanıcılara sunulan en güzel özelliklerden biri de filtre ve efektler. Fotoğraflarınızda kullanacağınız filtre ve efektler takipçi sayınızın artmasında büyük bir öneme sahiptir. Güzel çıkmadığınız bir fotoğrafı filtre ve efekt kullanarak çok daha güzel hale getirebilirsiniz. İnstagram tarafından geliştirilen filtre ve efektler bazen yeterli olmayabilir. Bundan dolayı çeşitli fotoğraf düzenleme programları kullanmalısınız. Bu programlar geliştirilme amacı ile çok fazla efekt ve filtre içermektedir. Bu programlar ile harika fotoğraflar oluşturup sayfanızda paylaşabilirsiniz. Böylelikle takipçi sayınızda büyük bir artış sağlayabilirsiniz.

6) Diğer Sosyal Medya Ağlarını İle Hesabınızı Bağlayın

Son gelen güncellemeler ile birlikte İnstagram ve Facebook uygulaması birbirine bağlanabiliyor. İnstagram üzerinde paylaştığınız fotoğraf ya da videoyu, bağladığınız Facebook hesabınızda da kolayca paylaşabilirsiniz. Bu şekilde paylaştığınız fotoğraf ya da videoyu daha fazla kişi görebilir. Bu yöntem uzunca bir süredir İnstagram fenomenleri tarafından kullanılmaktadır. Ayrıca İnstagram; Facebook, Tumblr ve Twitter gibi popüler platformlar ile de bağlantılıdır. Sizler de bu yöntemle kısa zamanda çok fazla takipçi kazanabilirsiniz.

7) Başka Kişiler İle İletişim Kurun

Uygulayabileceğiniz bir diğer basit yöntem ile diğer kullanıcılar ile bağ kurmaktır. Yapmanız gereken tek şey, karşılıklı olarak anlaştığınız kişinin profilini hikayenizde paylaşmak. Böylelikle profiliniz paylaşan kişinin takipçileri sizi de fark edebilir. Çoğu kişi bu yöntemle kısa sürede birçok takipçi kazanmayı başarmıştır. Ayrıca anlaştığınız arkadaşınızın fotoğraflarında sizi etiketlemesini rica edebilirsiniz. Bu taktik ile birçok kişinin dikkatini çekebilirsiniz.

8) Takipçilerinizden Ricada Bulunun ve Çekiliş Yapın

İnstagram hesabı takipçi sayısı artırmak için yapılabilecekler listemizin sonuncusuna geldik. Bu maddemizde, sizi takip edenlerden küçük bir istekte bulunabilirsiniz. Takipçilerinizden, fotoğrafların ya da videoların altına arkadaşlarını etiketlemelerini isteyebilirsiniz. Bunun karşılığında siz de çekiliş ile çeşitli hediyeler verebilirsiniz.

Böylelikle hem takipçileriniz çeşitli hediyeler kazanacaktır hem de sizin takipçi sayınız kısa sürede artacaktır. Ancak bu yöntemi sürekli uygulamayın. Çünkü sizi takip edenler sürekli birilerini etiketlemenizi istemenizden rahatsız olabilir ve takipten çıkabilirler.

Sosyal medya platformlarından en popüleri İnstagram’ da takipçi artırmak aslında bu kadar basit. Yukarıda ki maddeleri uygulayarak kısa sürede yüz bin takipçiye ulaşabilirsiniz. Unutmamanız gereken en önemli şey, paylaşım yapmayı bırakmamak olmalıdır.

 

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir