Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Instagram Hikayelere Nasıl Müzik Eklenir? Müzik Etiketi Nasıl Kullanılır?

Instagram Hikayelere Nasıl Müzik Eklenir? Müzik Etiketi Nasıl Kullanılır?

admin admin -

 

 

Instagram uygulaması Türkiye kullanıcıları tarafından bu özellik oldukça sevildi ve ülkemizde büyük yankı uyandırdı. Herkesçe sevilen ve kullanılan hikayeye müzik ekleme özelliği son zamanlarda trend olan bir özellik haline gelmiştir. Peki, Instagram hikayeye müzik ekleme özelliği nasıl kullanılır? Bunun için bir şey yapmak gerekir mi? Gibi birden fazla sorunun cevabını verelim.

Instagram hikayelerine müzik ekleme özelliği şu şekildedir:

  • Öncelikle telefonunuzda Instagram uygulaması olmalıdır.
  • Daha sonra hikayeye müzik ekleme özelliğini kullanabilmek için Instagram uygulamanızın en son güncelleme olması gerekmektedir. Eğer değilse son sürümüne güncelleme yapın.
  • Ardından kişisel bilgilerinizi girerek Instagram uygulamasına giriş yapın.
  • Instagram ana sayfa üzerinde iken yukarı kısımda bulunan hikaye ekle butonuna dokunun.
  • Bundan sonra hikaye bölümünüz açılacaktır.
  • Hikaye bölümüne eklemek istediğiniz fotoğraf veya video seçimini yapın.
  • Sonra ister hikaye kısmında iken yukarı kaydırarak isterseniz hikaye bölümünün sağ üst köşesinde bulunan kare simgesine dokunarak ekleyebileceğiniz simgelerin bulunduğu kısma gelin.
  • Buradan da müzik ekleme seçeneğine dokunun.
  • Ardından eklemek istediğiniz müzik seçimini yapın ve hikayenizde paylaşın.

Instagram hikayelere müzik ekleme işlemi bu şekilde gerçekleşmektedir. Bu işlem çok kolay olup Instagram kullanıcı olan herkes tarafından basit bir şekilde yapılabilmektedir.

Instagram Hikayelere Eklenecek Müzik Nasıl Seçilir?

Instagram uygulamasında iken, hikaye kısmına girerek müzik ekleme özelliğinden faydalanabilirsiniz. Instagram hikayeler müzik ekleme özelliğini kullanırken karşınıza bir ekran gelecektir. Bu ekran da Instagram uygulamasının sizin için önermiş olduğu birden fazla müziği görebilirsiniz. Eğer bu müzikler içinden seçim yapmak istemiyorsanız müzik ara kısmına gelerek istediğiniz müziği aratıp seçebilirsiniz.

İntagram Müzik Ekleme Özelliği Şarkı Sözleri Nasıl Görünür?

İntagram üzerinden müzik ekleme özelliğine girdikten sonra ilk olarak şarkı seçimi yapılır. Burada bulunan veya kendinizin belirleyebileceği bir şarkı seçme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Daha sonra şarkı paylaşım yapmak istediğiniz fotoğraf veya videonuz üzerinde açılacaktır.

Buradan da şarkı sözleri yazı tipini seçebilir, yazı geçsin istemiyor iseniz albüm kapağı yerleştirebilirsiniz. Birkaç adet yazı tipi ve albüm kapağı içinden beğendiğinizi seçebilirsiniz. Ayrıca şarkı sözleri yazı tipleri değişebildiği gibi yazı tipi boyutları da değişmektedir. Bu şekilde Instagram hikayelerinizi güzelleştirebilirsiniz.

Instagram Müzik Özelliği Tüm Müzikler Nereden Gelmektedir?

İnstagrm uygulamasına son gelen güncelleme ile birlikte ülkemizde de artık Instagram müzik özelliği kullanıma açılmıştır. Instagram müzik özelliği için en merak edilen sorulardan biri de bu müziklerin nereden geldiğidir. Instagram uygulaması üzerinden hikayelerinize eklemiş olduğunuz müzikler Spotify uygulaması içerisinde bulunan tüm müzikleri kapsamaktadır. Yani Spotify alt yapısı içinde bulunan tüm müzikleri aynı zamanda Instagram hikayelere müzik ekleme sekmesinde de kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

Instagram Müzik Etiketi Nasıl Yapılır?

Instagram müzik ekleme ile istediğiniz müziği seçebileceğiniz gibi dinlediğiniz müziği etiket yapabilirsiniz. Etiketleme işlemi yaparken istediğiniz müziğin önüne hastag işareti koyarak istediğiniz her müziği Instagram hikayeleriniz üzerinden kolay bir biçimde etiketleme işlemini gerçekleştirirsiniz.

Instagram Hikaye Ekleme Özelliği Nedir?

İntagram hikaye özelliği ile diğer sosyal medya araçlarından ayrılmıştır. 2016 yılında gelen hikaye ekleme özelliği sayesinde milyonlarca takipçisini kendine bağlamıştır. İntagram uygulamasına hikaye ekleme özelliği sayesinde kullanıcılar çok mutlu olmuş ve doyasıya kullanmışlardır. Hikaye ekleme özelliğinde en dikkat çeken özelliklerden biri yaptığınız hikaye paylaşımlarının 24 saat içinde kendiliğinden Instagram profilinden kalkmasıdır.

Bu özelliği ile fazlasıyla dikkat çekmiştir. Ayrıca bu özelliğini fırsat bilen Instagram kullanıcılarının hemen hemen hepsi hikaye özelliğinden faydalanarak günlük fotoğraf ve video paylaşımı yapmayı tercih etmiştir. Bunun yanı sıra Instagram hikaye özelliği sayesinde, kullanıcılara para kazanma fırsatı da vermektedir. Son zamanlarda yapılan bir başka güncelleme ile hikayelere link eklenerek kullanıcılar bu özellik aracılığı ile reklam geliri elde etmektedir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir