Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Instagram Hikayeye Müzik Ekleme Nasıl Yapılır?

Instagram Hikayeye Müzik Ekleme Nasıl Yapılır?

admin admin -

 

Bu sayede akıllı telefonunuz fark etmeksizin her zaman hikayelerinize kolay bir şekilde müzik ekleyebilirsiniz. Instagram hikayelerine müzik ekleme özelliğini yanı sıra müzik çalarken aynı zamanda sözleri de kullanılabilmektedir. BU sayede paylaşımınız üzerinde seçmiş olduğunuz müziğin sözleri de yer alabilecektir. Peki, Instagram üzerinden müzik ekleme özelliği nasıl kullanır? Bu sorunun cevabını inceleyelim.

Instagram hikayeye müzik ekleme işlemi şu şekilde yapılmaktadır:

  • Öncelikle bir Instagram hesabınız olması gerekir.
  • Ardından gerekli bilgilerinizi girerek, Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Instagram hikayenize giriş ile birlikte hikaye paylaşma noktasına gelin.
  • Buradan herhangi bir fotoğraf veya video seçin.
  • Daha sonra fotoğrafın sağ üst kısmında bulunan kare şeklindeki simgeye dokunun.
  • Burada karşınıza yüzlerce simge ve seçenek gelecektir.
  • Aralarından müzik yazan simgeyi seçin.
  • Ardından gönderiniz üzerinde paylaşmak istediğiniz müziği aratarak seçim yapın.
  • İster sözlerini gösterebilir isterseniz de albüm kapağını gösterebilirsiniz.
  • Gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra gönderileri hikayenizde paylaşabilirsiniz.

Bu şekilde Instagram hikaye sekmesi üzerinden kolaylıkla müzik paylaşımı sağlayabilir ve takipçiler ile paylaşabilirsiniz. Instagram hikayeye müzik ekleme işlemi sırasıyla bu şekilde olmaktadır. Instagram hesabı olan ve gerekli güncellemenin telefonunda olan herkes bu özellikten kolay bir biçimde faydalanabilir.

Instagram Hikayeye Müzik Ekleme Özelliği

Instagram uygulaması ile 39 milyona yakın müziği hesabınız da bulunan hikaye özelliği ile kolay bir şekilde ekleyebilirsiniz. Ayrıca müzik seçme sekmesi üzerinden önce Instagram sizin için şarkı önermektedir. Bu şarkılar arasından seçeceğiniz şarkı yok ise arama motoruna gelerek istediğiniz şarkıyı arayabilir ve hikayenize ekleyebilirsiniz. Instagram kullanıcılarını daha da neşelendiren ve mutlu eden Instagram müzik özelliği ile Instagram büyük yankılar uyandırmıştır. Hemen hemen her insan günde ortalama olarak 1 veya 2 müzik eklediği hikaye paylaşımı yapmaktadır.

Instagram Hikayeye Müzik Ekleme Özelliği Şarkı Sözleri Ekleme

Instagram uygulaması üzerinden hikayenize girerek müzik eklem erişimini sağladıktan sonra karşınıza gelen ekran üzerinden istediğiniz müzik seçimini yapın. Şarkı seçimini sağladıktan sonra karşınıza şarkı sözleri gelecektir. Bu sözleri ister kaldırabilirsiniz isterseniz boyutunu ayarlayabilirsiniz. Ayrıca hikayeniz de çıkacak olan şarkı sözlerinin giriş şekillerine kadar ayarlama fırsatınız da bulunmaktadır. Bu sayede istediğiniz gibi ayarlayarak hikayelerinizi daha güzel hale getirebilirsiniz.

Instagram Hikayeye Müzik Ekleme Özelliği Ülkemize Ne zaman Geldi?

Instagram uygulaması üzerinden kullanılan hikayeler müzik ekleme özelliği ülkemize 2020 yılında gelmiştir. Daha önce birçok ülke tarafından kullanılan Instagram hikayeye müzik ekleme özelliği, Instagram tarafından 2020 yılında yapılan son güncelleme ile ülkemize giriş yapmıştır. Instagram hikayeye müzik ekleme özelliğiniz ülkemize gelmesi ile birlikte hemen herkes müzikli olan bir hikaye paylaşımı yapmıştır.

İntagram Hikayeye Müzik Ekleme Özelliği Çalışmıyorsa Ne Yapılmalıdır?

Eğer telefonunuz içerisinde bulunan uygulama üzerinden hikayelerinize müzik ekleme özelliğinden faydalanamıyor iseniz bir takım şeyler yapmanız gerekmektedir. Instagram hesabınız da iken hikayenize girip müzik sekmesine dokunduğunuz da Instagram müzik bu bölgede uygulanamıyor uyarısını görüyorsanız bu işlemi yapmanız gerekir. Çalışmayan Instagram hikaye müzik özelliği için öncelikle uygulama mağazanız üzerinden güncellemeyi deneyin. Eğer uygulamanız güncel değil ise Instagram hikayeye müzik ekleme özelliğini kullanamazsınız. Uygulamanız güncel olduğu halde Instagram müziği kullanamıyorsanız telefonunuz uygulamanın son güncellemesini kaldırmayan bir telefon kullanabilirsiniz. Bu nedenle Instagram hikayeye müzik ekleme özelliğinden yararlanamazsınız.

Instagram Hikayeye Müzik Ekleme Nereden Geliyor?

Instagram uygulaması üzerinden hikayenize paylaşmış olduğunuz müzikler Spotify uygulaması içerisinde bulunan büyük müzik mağazasından gelmektedir. Spotify içinde bulunan tüm müzikleri Instagram hikayeye müzik ekleme özelliği ile görebilirsiniz. Instagram hikayeye müzik ekleme özelliği ile hikayelerinize müzik ekleyerek en güzel müziklerin keyfini çıkarabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir