Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Instagram Keşfete Düşmek İçin Yapmanız Gerekenler

Instagram Keşfete Düşmek İçin Yapmanız Gerekenler

admin admin -

 

 

İnstagram uygulaması için en önemli özellik ve en çok vakit geçirilen kısım uygulamanın keşfet özelliğidir. İnstagram uygulaması bu özelliği ile dünya da fazlasıyla ilgi görülmektedir.

Özellikle sosyal medya üzerinden iş yapan insanlar için bu özellik oldukça kar getiren bir iş olmuştur. Peki, bu özellikten nasıl faydalanacağız? Ya da keşfete çıkabilmek için neler yapmalıyız? Şimdi sizlere bu detayları adım adım aktaralım.

İstagram Keşfet Nedir?

Öncelikle İnstagram uygulamasında Keşfet özelliği gönderilerin en popüler olduğu alandır. Yani şöyle ki, anlık olarak etkileşim yaptığınız zaman gerek fotoğraf, gerek konumlar olsun tüm gönderiler belli bir süre keşfet kısmında gösterilir. Tüm gönderiler herkese açık bir şekilde keşfet alanına düşmesiyle birlikte hem takipçi kitlenizi hem de popülerliğinizi rahatlıkla arttırabilirsiniz.

Instagram Keşfette Nasıl Görünebilirsiniz?

Peki, İnstagram uygulamasında keşfet kısmına çıkabilmek için neler yapmalısınız. Bunun için neler gerekli hepsinin adım adım anlatalım.

  • Öncelikle gönderilerinizin kesinlikle benzersiz bir şekilde olmasına özen gösterin. Çünkü birbirine benzeyen gönderiler asla dikkat çekmeyecektir.
  • Gönderiler de mutlaka renk filtreli uygulayın.
  • Tüm gönderileri özellikle hastag ekleyin. En önemli noktalardan birisidir. Bu işlem işinizi bir miktar daha kolaylaştırır.

Bu adımlar yardımıyla 1 saat içerisinde yaptığınız etkileşimler, keşfet bölümünde çıkmanızı sağlayacak ve işinizi ciddi anlamda kolaylaştıracaktır. Ancak bu nokta da şuna değinmeliyiz. Gönderinizde ki etkileşim, yani beğeni ve yorum olayı ne kadar fazlasıyla kesfette olmaz durumunuz da bir kadar fazladır. Yani etkileşim kesinlikle kesfetle orantılıdır.

Instagram Keşfet Bölümüne Çıkmanıza Etki Edecek Faktörler Nelerdir?

Peki, kesfete çıkmak için hangi etkileri uygulamanız gerekmektedir şimdi bu konuya değinelim.

Bu faktörler;

  • İnstagram için içeriklerine dikkat etmelisiniz.

 

  • Gönderiler de mutlaka hastag ve açıklamalarda bulunmalısınız.
  • Gönderilere mutlaka konum etiketi eklemelisiniz.
  • Gönderiyi paylaşırken, paylaşma saatinize mutlaka özen göstermelisiniz.
  • Beğeni yorum detayını arttırarak kesfete düşme ihtimalinizi arttırmalısınız.

Ayrıca buna ek olarak da İnstagram hesabınızda sürekli isim veya ayarlarında değişiklik yapmamalısınız. Yukarı da bahsettiğimiz detaylara dikkat edebilirsiniz. Kesinlikle gönderiler kesfete düşecektir. Şimdi bu adımları biraz daha açıklayalım.

Instagram İçeriklerinize Dikkat Edin

İnstagram üzerinden yaptığınız tüm paylaşımların dikkat çekmesi açısından içerikleri oldukça önemlidir. Özellikle İnstagram uygulamasında, keşfet kısmına çıkabilmek için bu adım çok önemlidir. İçerikleriniz tamamen size özgü üretilmiş ve tasarlanmış olmalıdır. Sadece paylaşım yaparak değil, takipçilerinizden de sizleri yönlendirmesi için farklı kampanyalar yapmanız gerekmektedir. Yani küçük çaplı çekilişler, yorumlar ve daha fazla etkileşim sizi amaca daha kolay ulaştırabilir.

Instagram’da Hastag ve Açıklamalar

İnstagram uygulamasında tüm gönderilere mutlaka açıklamalarda bulunun. Bu kısmı boş bırakırsanız insanlarda yeterince merak uyandıramazsınız. Net açıklamaya ulaşamayan takipçi kitle kesinlikle sizlere ilgi duymayacaktır. Ayrıca açıklamalarınızda dikkat çekici ve bilgi verici tarzda olmasına özen göstermelisiniz. Dikkat çeken bir açıklama kitleyi daha çekici yapmaktadır.

Gönderilerinizde Etiket Kullanmak

İnstagram uygulamasında keşfete düşebilmek için gönderiye etiketler kullanmak önemlidir. Çünkü bu etkileşimler sayesinde etkileşiminizi kuvvetli bir şekilde arttırabilir ve popülerlik adına daha kolay yayılabilirsiniz. Gönderiler de etkileşim öğrendiğimize göre keşfet ile ciddi anlamda orantılıdır. Ancak etiket yaparken de amacın dışında etiketler yapmamalısınız. Gönderinin konusuyla alakası 5-6 etiket gayet yeterli ve yerinde olacaktır. Yersiz ve fazla etiket kullanmak sizleri amaca daha kolay götürmez aksine basit bir imaj sergilemiş olursunuz. Burada ki amaç ilgili kitlenizi rahat yollardan edinmektir.

Instagram’da Gönderilerinize Konum Ekleyin

İnstagram uygulamasında kesfete çıkmanızı kolaylaştıracak diğer bir adım ise kesinlikle gönderilere konum eklemektir. Dikkat ederseniz eğer İnstagram uygulamasında kesfete düşen birçok gönderi neredeyse konum bilgisi paylaşılmış bir şekilde düzenlenmiştir.

 Fotoğraf çekilen her alanın konumu olduğu gibi gönderilere de konum eklemeniz çok normal bir durumdur. Bulunduğunuz nokta da gönderilere konum ekleyerek paylaşım yapmanız sizi daha fazla ön plana çıkarmaya yardımcı olacaktır. BU durumlar daima etkileşimi arttırabilecek düzeydedir. Dolayısıyla gönderi yaparken bu özelliği de es geçmemeniz önem arz etmektedir.

Instagram’a Gönderi Atarken Zamanlamayı İyi Seçin

İnstagram uygulamasında gönderileri paylaşma zamanı her ne kadar farklı gözükse de aslında önemli sayılabilecek detaylar arasındadır. Hatta özellikle keşfet kısmına çıkmak istiyorsanız bu detaya kesinlikle önem vermelisiniz.

Peki, İnstagram için en iyi paylaşım zaman ne zamandır? Şöyle ki, sabah saatlerini tercihe edeceksiniz eğer; 7 ile 9 arası gayet uygundur. Öğlen saatlerini tercih edeceksiniz eğer; 11 ile 14 arasında gayet uygun seçimdir. Ancak akşam saatlerinde tercih edeceksiniz eğer; 17 ile 19 arasında gayet uygun bir saat dilimidir.

Günün hangi vaktini daha çok seviyorsanız belirttiğimiz saatlere bakarak rahatlıkla paylaşımlar yapabilirsiniz. Çünkü Türkiye’nin neresinde olursanız olun birçok insan hemen hemen bu saatler arasında daha çok İnstagram uygulaması üzerinde gezmektedir.

Instagram Keşfet’e Çıkmak İçin Daha Çok Takipçiye Sahip Olun

Kesfet bölümüne çıkmak için takipçi, beğeni ve yorumlar ciddi anlamda önemlidir. Bu yüzden belirli bir kitleye hitap edebilmek adına içeriklerine dikkat etmeli ve düzenli paylaşım saatlerine dikkat etmelisiniz. Böylece İnstagram uygulamasında istediğiniz amaca ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir