Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Instagram Mavi Tik Nasıl Alınır?

Instagram Mavi Tik Nasıl Alınır?

admin admin -

 

 

Mavi tik sahte hesapların çoğalması ile ortaya çıkmıştır. Hem gerçek kişinin haklarını korumak hem de takipçilerin güvenlerini korumak amacındadır. Tanınmış bir kişinin adıyla açılmış bir hesap gördüğünüz da gerçek mi sahte mi diye tereddüt de kaldığınız da profilin yanındaki mavi tike bakarak gerçek mi yoksa sahte mi diye ayrım yapabilirsiniz. Sahte hesapların çoğalması ile birlikte sahte hesaplara karşı başa çıkmak için mavi tik alabilirsiniz.

Mavi Tik Alma Aşamaları

Eğer sizde tanınmış kişi iseniz ve mavi tik almak istiyorsanız mavi tik alma aşamalarını sırasıyla takip edip mavi tike sahip olabilirsiniz. Öncelikle bir Instagram hesabına sahip olmanız gerekiyor.

Aşamalar sırasıyla şu şekildedir:

  1. Instagram hesabınıza giriş yapın.
  2. Instagram ayarlar kısmına tıklayın
  3. Doğrulama iste kısmına girin
  4. Adınızı ve soyadınızı yazın
  5. Instagram’ın sunduğu koşulları sağlayan bir kimlik belgesi gönderin.

Yukarıda belirtilen aşamaları gerçekleştirdikten sonra Instagram doğruluğun değerlendirilince profil isminizin yanında mavi tike sahip olabilirsiniz. Bu tik sayesinde asıl hesap sahibinin siz olduğunuzu kanıtlamış olursunuz. Böylelikle takipçileriniz size güven duyar. Eğer mavi tik almak için farklı sorunlar yaşıyor iseniz yetkili kişilere ulaşabilir ve sorunlarınızı giderebilirsiniz.

Ayarlar Kısmında Doğrulama Kısmı Yok ise:

Mavi tik almak için aşamaları takip etmek için ayarlar kısmına girdiğiniz de doğrulama iste kısmı yok ise şu aşamaları sırasıyla takip edin:

  1. Doğrulama yapmak istediğiniz Instagram hesabınıza giriş yapın.
  2. Instagram profilinize girin.
  3. Instagram profilinizde bulunan ayarlar kısmına girin.
  4. Ayarlar kısmında aşağı doğru inin.
  5. Aşağı kısımda bulunan destek kısmına tıklayın.
  6. Destek kısmında bulunan sorun bildir seçeneğine tıklayın.
  7. Sorun bildir seçeneğinde bulunan görüş bildir kısmına tıklayın.
  8. Özelliği seç kısmında profil kısmına tıklayın ve sağ üstten devam edin.
  9. Neyi geliştirmemizi istersiniz? Diye bulunan kısma, hesabınızı neden doğrulamak istediğinizi ve doğrulayamadığınızı belirtin, gönderin.(örneğin; tanınmış biri olarak hesabımı doğrulamak ve ayrıt edici olan mavi tiki profilimde istiyorum.)

Ayrıca hesabınızın işletme hesabı olup olmadığını kontrol etmelisiniz. İşletme hesabı olmayan profil mavi tik alamaz.

Instagram Mavi Tik Almak İçin Aktif Kullandığınız Bir Profile Sahip Olmanız gerekiyor

Aktif, çok etkileşimi olan bir Instagram hesabına sahip olmanız gerekiyor. Bunun içinde tanınmış biri olmanız ve diğer insanların sizden bahsetmesi çok önemli. Eğer bu şartlara uygunluk gösteren bir hesabınız var ise mavi tik almanız o kadar kolay olmakta.

Instagram Mavi Tik İle Güvenlik Sağlar

Mavi tik hizmetini sunan Instagram’ın amacı hesabın sahibinin gerçek kişi olduğunu belirtilmektir. Böylelikle tanınmış kişiyi takip etmek isteyen kullanıcılar gerçek hesap olup olmadığı hakkında kesin bir kanıya varabilir. Günümüzde birçok tanınmış kişinin sahte hesaplarını açan kişiler bulunmakta. Bu sahte hesaplar arasında gerçek hesabı bulmak zor olduğu için Instagram mavi tik ile bu zorluğu ortadan kaldırıyor.

Mavi Tik Profiline Sahip Olan Kişiye Neler Katar?

Instagram profilinde mavi tike sahip olan kişisel hesap takipçilerine gerçek bilgiler sunmakta ve kendisinin asıl kişi olduğunu kanıtlamaktadır. Eğer mavi tike sahip profil bir marka sayfasına ait ise o markanın haklarını korumaktadır böylelikle dolandırıcılığın önüne kesin olarak geçilmeye çalışılmakta.

Mavi Tike Sahip Olmak İçin Hesabın Hangi Durumda Olması Gerekir?

Instagram size mavi tik vermek için takipçi veya takip edilen sayılarına bakmaz. Gerçek kişi olduğunuzu kanıtlamanız gerekiyor. Ayrıca hesabınız işletme hesabı olması gerekiyor.

İşletme Hesabına Nasıl Geçilir?

Instagram mavi tik almak için öncelikle bir Instagram hesabınız ve bu hesabınızın işletme hesabı olması gerekiyor. İşletme hesabına geçiş yapmak için bazı aşamalar bulunmakta.

Bu aşamalar sırasıyla şu şekildedir:

  1. Instagram hesabınıza giriş yapın.
  2. Profilinize girin.
  3. Ayarlar kısmına tıklayın.
  4. Ayarlar kısmından işletme hesabına geç seçeneğine tıklayın.
  5. Ekranda karşınıza çıkan kısımları doldurun.

İşletme hesabına sahip olduğunuz da artık profilinizi gizleyemezsiniz yani profiliniz herkese açık hale gelir. Ayrıca işletme hesabına geçebilmek için Instagram sizden mevcut bir Facebook hesabı istemektedir. Bu sayede mavi tik almak için doğrulama gerçekleştirebilirsiniz.

Mavi Tik Nedir?

Mavi tik almak demek onaylanmış hesap demektir. Önceden otomatik olarak Instagram tarafından veriliyordu şimdi ise her geçen gün Instagram kullanıcı sayısı arttığından Instagram mavi tik almayı kişiye bırakmış ve başvuru ile sahip olunabiliyor.

Çok fazla sahte hesap oluşmasıyla ve bu sahte hesapların orijinal hesaplardan daha çok takipçiye sahip olmasıyla birlikte mavi tik belirleyici olarak ortaya çıktı. Amaç tanınmış kişilerin mağdur olmaması. Bu sistem şu anda tüm dünyada kullanılmaktadır.

Onaylı hesap almak biraz zor olsa da yine de alabilme şansı bulunuyor. Eğer sizde tanınmış biri iseniz yukarıda belirttiğimiz aşamaları takip ederek mavi tik alabilir mağdur olmanın önüne geçebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir