Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İnstagram Mesajlarda Gif Nasıl Gönderilir?

İnstagram Mesajlarda Gif Nasıl Gönderilir?

admin admin -

 

Instagram GIF Nedir?

Türkçesi Grafik Değiştirme Biçimi olan ve 2.3 saniyelik videoların pikselleştirilerek kaydedilmesini sağlayan GIF, Instagram özelliği olarak sunulmaya başlaması ile birlikte milyonlarca insan tarafından kullanılmaya başlandı. Her olay ve durum için ayrı ayrı düzenlenerek oluşturulan GIF görsellerini kullanıcılar kişiselleştirebilir ya da sıfırdan tasarlayabilirken, Intagram üzerinde bulunan GIF kataloğundan yararlanarak da kullanımına başlayabilmektedir. Zengin bir GIF görsel kataloğuna sahip olan Instagram üzerinden; binlerce dizi, film, müzik klipi, sahne, olay, haber, viral gibi popüler videolardan alınmış 2.3 saniyelik videolara ulaşılabiliyor. Instagram’ın yanı sıra Twitter, Facebook gibi diğer sosyal medya uygulamalarında da oldukça yaygın olan GIF görselleri, günümüz itibari ile Instagram üzerinden de kullanılabilecek.

Instagram GIF Nasıl Kullanılır?

Instagram’ın geçtiğimiz günlerde kullanıcılarına sunduğu GIF görsellerinin kullanımı birçok kullanıcı tarafından aktif bir şekilde başlasa da, kullanamayan ve GIF görsellerinin kullanımını araştıran birçok kişi bulunmaktadır. Instagram’ın sunduğu yeni özellik olan GIF görsellerini kullanmak isteyen kullanıcıların ilk olarak Instagram Direct uygulamasını IOS ya da Google Play üzerinden güncel bir şekilde indirmesi gerekmektedir. Bu uygulamayı indirdikten sonra Instagram’ın sonsuz GIF seçenekleri arasında kaybolarak GIF kullanımına başlayabilir ve arkadaşlarınıza binlerce görsel arasından birini seçerek direkt mesaj olarak da gönderebilirsiniz.

Instagram GIF Görsellerini Nerede Bulabilirim?

Instagram’ın kullanıcılarına sunduğu bir diğer uygulaması olan Instagram Direct üzerinden sunduğu yeni özellik GIF görseller, kullanıma sunulmasından itibaren büyük bir ilgi ile paylaşılmaya başlandı.

GIF görsellerini kullanarak mesajlaşmak ve paylaşım yapmak isteyen kişilerin şu adımları izlemesi gerekiyor;

  • App Store ya da Google Play üzerinden Instagram Direct uygulamasını indirin.
  • Instagram Direct üzerinden Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Mesajlaşmak istediğiniz arkadaşınızı veya paylaşmak istediğiniz gönderiyi seçin.
  • Daha sonra klavye ekranından emojilere doğru kaydırarak yeni eklenen GIF Görselleri’ne ulaşabilirsiniz.

 

Birkaç adım sonunda kullanımına başlayabileceğiniz GIF görseller, Instagram’ın bir diğer uygulaması olan Instagram Direct üzerinden kolaylıkla ulaşılabilmektedir.

 

Instagram GIF Görseli Yaratma

 

Instagram üzerinden GIF görsellerini kullanarak mesajlaşmaya başlayan sosyal medya kullanıcılarına sunulan bir diğer özellik de, kullanıcıların kendilerine özel GIF görsellerini yaratabilme imkanı oldu. Bu imkan sayesinde Instagram kullanıcıları; beğendiği sahnelerden, klip görüntülerinden, videolardan veya fotoğraf şeritlerinden GIF görselleri oluşturarak kendi yarattıkları görseller üzerinden paylaşım yapabilmektedirler. Instagram tarafından geçtiğimiz günlerde sunulan bu özellik sayesinde, kendinize özel yaratıcı ve benzersiz GIF görselleri yaratarak arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. GIF görselleri yaratmak için birçok uygulama bulunurken, web üzerinden indirmeden GIF görüntüleri oluşturabileceğiniz web siteleri de mevcuttur. Bu seçeneklerden birini seçerek kullanmak istediğiniz görüntü içerisinden 2.3 saniyelik bir kırpma yapmanız sonucu, yeni GIF görsellerinizi birçok paylaşımınızda kullanabilir veya arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz.

 

Instagram GIF Görseli Kullanımında Sınır Var mı?

 

Geçtiğimiz günlerde GIPHY şirketinin Instagram üzerinden desteğini çekmesi ile birlikte kullanıcılar tarafından merak edilen GIF görseli kullanım sınırının bulunmadığı Instagram tarafından paylaşılan açıklama ile öğrenildi. Birçok emoji ve GIF görselinin ücretli olduğuna dair haberlerin asılsız olduğunu duyuran Instagram, sosyal medya uygulaması üzerinde tamamen özgür bir şekilde sınırsız emoji ve GIF görseli kullanılabileceğini söyledi. Bunun üzerine Instagram tarafından yayınlanan bu gönderinin altına toplam bir milyon GIF beklediğini duyuran sosyal medya şirketi, kullanıcılarından yüksek oranda geri dönüş aldı.

 

Instagram GIF Görselleri Sorunları

 

Geçtiğimiz günlerde Instagram tarafından yeni özellikler arasında duyurulan GIF görsellerinin, bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından kullanılamaması durumu yaşandı. Bunun üzerine uygulama kullanıcıları tarafından ”GIF görselleri kaldırılıyor mu?” sorusunun sıkça sorulması üzerine açıklama yapan Instagram, GIF görsellerini kullanmak isteyen kullanıcıların uygulamayı son sürümüne güncellemesi gerektiğini açıkladı. Eski sürümde uygulamayı kullanmakta olan kişilerin yaşadığı problemlerin yeni sürüm güncellemesi sonucunda çözüldüğünün duyurulması üzerine birçok kullanıcı Instagram güncellemelerini sorgulatarak son sürüme güncelledi. Bu sayede GIF görselleri hakkında çıkan sorunlar çözülürken; günümüzde milyonlarca GIF, Instagram görseller kataloğunda sergileniyor.

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir