Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İnstagram TV Görüntülenme Sayısını Nasıl Artırabilirsiniz?

İnstagram TV Görüntülenme Sayısını Nasıl Artırabilirsiniz?

admin admin -

 

İnstagram TV Nedir?

İnstagram son zamanlarda sosyal medyada en fazla video paylaşılan platformların başında geliyor. Ancak paylaşılan videolar maksimum 1 dakika olmak zorunda. Çünkü algoritma 1 dakikadan fazla videoların tek parça halinde paylaşılmasına izin vermiyor. Video paylaşımı hikayeler için maksimum 15 saniyeye izin veriyor. Ancak son gelen güncelleme ile bu durum değişmiş durumda. Çünkü İnstagram TV yenilikçi tasarımı ile sizlerin yanınızda.

İnstagram TV ile yükleyebileceğiniz video süresi yaklaşık 1 saat. İnstagram TV bu yönü ile Youtube’ye rakip olmayı planlıyor. Ancak İnstagram TV’ de reklam ve para kazanma özelliği olacak mı bunu çoğu kişi bilmiyor. Geçtiğimiz günlerde İnstagram kurucusu Kevin Systrom, bu konuda bir karar vermek için aceleleri olmadığını söyledi.

Paylaştığınız Videoyu Hikayenize Ekleyerek Görüntülenme Artırma

İnstagram tarafından kullanıcılara sunulan harika özelliklerin başında İnstagram hikaye özelliği geliyor. Paylaştığınız fotoğraf ya da videoları görmeyen kişiler İnstagram’ın hikaye özelliği ile görebiliyor.

Peki, bu işlem nasıl yapılır? Yapmanız gereken ilk işlem hikaye bölümüne girmek. Daha sonra paylaşacağınız video ile ilgili bir fotoğraf seçin. Sonra üst tarafta bulunan kilit sembolüne tıklayın. Bağlantı ekle butonuna tıklayın ve IG TV videosu ekle butonuna tıklayın. Karşınıza daha önce yüklediğiniz IG TV videoları çıkacaktır.

Buradan hikayenize eklemek istediğiniz videoyu seçin. Bu işlemleri yaptıktan sonra İnstagram TV videonuz hikayenizde gözükecektir. Bu yöntemi uygulayarak İnstagram TV videonuzu daha fazla kişi görebilir.

Paylaştığınız Videoyu Diğer Sosyal Medya Platformlarında Paylaşın

İnstagram; Facebook, Whatsapp, Twitter ya da mesaj yolu ile videolarınız paylaşma imkanı sunuyor. İlk olarak İnstagram TV’ ye yüklediğiniz videoya gelin. Ardından sol alt tarafta bulunan 3 noktaya tıklayın. Karşınıza çıkan seçeneklerden ” Videoyu Paylaş ” butonuna tıklayın. Ardından hangi yol ile videonuzu paylaşmak istediğiniz seçin. Ayrıca sevdiklerinizden videolarınızı bu şekilde paylaşmalarını rica edebilirsiniz. Bu şekilde videonuzu daha fazla kişinin İnstagram TV videolarınızı izlemesini sağlayabilirsiniz.

Paylaştığınız Videolarda Hastagleri Kullanın

İnstagram’ da daha fazla kişinin videolarınızı izlemesini istiyorsanız kesinlikle hashtagleri kullanmalısınız. Çünkü hashtagler kullanıcıların merak ettiği ya da fotoğrafları bulmalarına ya da yeni profilleri keşfetmelerine olanak sağlıyor.

Ayrıca popüler İnstagram sayfalarının çoğu bu hashtagleri kullanarak takipçi sayılarını artırıyor. Takipçi sayıları arttığı zamanda ise videolarının izlenme sayısı doğru orantıda artıyor. Ancak hashtag kullanımında dikkat etmeniz bir kural var. Bu da paylaştığınız videolarda gereksiz hashtag kullanmamak.

Çünkü İnstagram’ın yeni algoritması ile kullanılan fazla hashtagler, videolarınızın öne çıkmasını engelliyor. Bundan dolayı birçok videonuz keşfet bölümüne düşemiyor. Ayrıca bazı kaynaklar videolarda ya da fotoğraflar da 6 tane hashtag kullanımının maksimum seviyede izlenme ve görüntülenme verdiğini savunuyor.

Gündeme Odaklı Videolar Paylaşın

Artık insanların çoğu televizyon izler gibi İnstagram TV üzerinden video izliyorlar. Birçok kişi haberlerde, magazinde ya da spor alanında neler olduğunu merak ediyor. Araştırmalara göre insanlar en fazla kendilerine hitap eden sayfaları takip ediyor. Sizler de gündemde olan kendinize has tasarımlarınızı paylaşmalısınız. Bu şekilde birçok kullanıcının ilgisini çekebilirsiniz.

Ancak videolarınızda reklam içerikle paylaşımlar olmamasına özen gösterin. Çünkü kullanıcıların çoğu videolarda reklam olmasından şikayetçi. Yazımızın başında İnstagram TV’ de reklam olup olmayacağının kesin olmadığını söylemiştik. Ancak bu İnstagram ile partnerlik ilişkisi olan kişiler için geçerli.

Sizler videolarınıza dilediğiniz gibi reklam koyabilirsiniz. Çünkü sistem sizin paylaşımlarınızı şikayet gelmediği sürece çok fazla incelemeyecektir. Bu yöntemle kısa zamanda video izlenme sürelerinizi artırabilir birçok yeni takipçi de kazanabilirsiniz.

Videolarınızı Belirlediğiniz Saatlerde Paylaşın

Sosyal medyanın yeni televizyon şekli haline gelen İnstagram TV birçok kullanıcı tarafından gündelik olarak takip ediliyor. Kullanıcıların neredeyse %80’lik büyük bir kısmı takip ettiği kişilerin video paylaşıp paylaşmadıklarını takip ediyor. Örneğin haftada 3 gün İnstagram TV’ye video yükleyecekseniz bu durumu sizi takip edenlere söyleyin.

Eğer belirlediğiniz günde paylaşım yapamayacaksanız ya da farklı günlerde paylaşım yapacaksanız da bu durumu takipçilerinize bildirin. Çünkü birçok kişi belirlediğiniz günde sizden video gelmesini bekleyecektir. Attığınız bir hikaye ya da post onların o gün video gelmeyeceğinden haberdar olmalarına yetecektir ve sizi takipten çıkmayacaklardır.

Bu yöntem ile zaman içinde video izlenme sayılarınızı artırabilir, mevcut izlenmelerinizin düşmesini de engelleyebilirsiniz.

Hikayenizde Karşılıklı Olarak Profil Paylaşımı Yapın

İnstagram TV’ye yükleyeceğiniz videoların izlenme sayısı elbette takipçi sayınızla doğru orantıda artacaktır. Sizler de kısa sürede takipçi sayınızı artırmak istiyorsanız bahsedeceğimiz bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Yapmanız gereken ilk işlem sizinle denk sayıda takipçiye sahip bir profille anlaşmak olmalıdır. Ardından karşılıklı olarak İnstagram profillerinizi hikaye bölümünden paylaşmalısınız. Bu şekilde anlaştığınız kişinin takipçileri sizin profilinizi de takip etmeye başlayabilir. Takipçi sayınız arttıkça da yüklediğiniz videoların izlenme sayısı artacaktır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir