Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İntel Giyilebilir Teknoloji Pazarından Çekiliyor

İntel Giyilebilir Teknoloji Pazarından Çekiliyor

admin admin -

İşlemci üreticisi olan İntel yıllardır bilgisayarlar için ürettiği işlemciler sayesinde bilgisayar donanım pazarının lideri konumunda olarak hayatına devam ediyor olsa da bilgisayarlar dışında ürettiği işlemcileri satmakta oldukça zorlanıyor. İlk olarak geçtiğimiz yıl mobil cihazlar için işlemci üretmeyi bırakan İntel firması şimdi de giyilebilir teknolojiler için işlemci üretimini durdurma kararı aldığı belirtildi.

İntel, mobil cihazların yaygın olarak kullanılmasıyla birlikte geç bir adım atmış ve pazarda yerini alan işlemci üreticilerine göre geç kalarak mobil cihazların işlemcilerini satmakta zorlanmış ve ardından mobil cihazlar için işlemci üretimini durdurarak akıllı telefon pazarından çekilmişti. Teknoloji devi şirket şimdi de giyilebilir teknoloji ürünleri için ürettiği işlemci servisini kapatarak bu pazardan da çekilerek küçülmeye gidiyor.

İntel İçin Gelecek Parlak Görünmüyor

Mobil cihazlar ve giyilebilir teknoloji ürünlerinin hızla yaygınlaşması ve artık neredeyse gün içerisinde masaüstü bilgisayarlardan yapılacak bir çok işlemi yeni teknolojiler ile yapabildiğimiz şu günlerde İntel’in böyle bir adım atması şirketin geleceğinin pek parlak olmadığını gösteriyor. Zira teknolojinin bugünkü haliyle mobil cihazların bu kadar yaygın kullanılması gelecekte bilgisayarların yerini alacak olması durumunda İntel bilgisayar işlemcilerini de satamayarak kepenkleri indirebilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir