Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Intel ve Apple Yollarını Mı Ayıracak?

Intel ve Apple Yollarını Mı Ayıracak?

admin admin -

Apple şirketi, kendi ARM tabanına sahip Mac işlemcilerini ve de iPhone modemlerini geliştirip çok önemli bir değişime imzasını atacak olabilir. Nikkei kaynağına dayandırılan haberlere bakılır ise, firma bu sayede yapay zeka alanı içerisinde çok daha iyi  bir rekabet sağlamak ve de Intel ile Qualcomm şirketleri gibi büyük tedarikçilere bulunan bağımlılığını azaltmak konusunda hedefe sahip.

Apple  şirketinin  tarafından dizüstü bilgisayarlardaki çekirdek işlemciler, iPhone modellerinin akıllı telefonları için modem çiplerinin yanında dokunma ile birlikte parmak izi ve de  ekran sürücüsü işlevlerini bir araya toplayacak bir çip geliştirmekle ilgilenmekte olduğu belirtiliyor.

Firmanın şu an içerisinde Intel ve de Qualcomm firmalarından tedarik etmekte olduğu tabanbant modem çiplerine Ar-Ge yatırımı yapmış olduğu söyleniyor. Bu bahsi geçen çiplerin Apple şirketine ait mobil cihazların hücresel bağlantısı amacıyla gerekli bulunduğunu da not olarak düşmekte yarar var. Bu hamlede ise özellikle Qualcomm şirketi ile devam eden davaların ve firmadan modem çipi mühendislerinden Esin Terzioğlu’nun transfer edilmesinin etkili bir durumda olduğu da notların arasında bulunuyor.

MacBook olarak bilinen dizüstü bilgisayarlar için geliştirileceği açıklanan işlemciler ise Intel bağımlılığını ortadan tamamen kaldırmış durumda olacak. Firmanın kendi çipini üretmenin yerine ARM mimarisi tasarlamakta olan ve lisanslamış durumdaki İngiliz ARM Holding teknolojisini kullanabilecek olduğu de iddalar arasından. Öte yandan, çoklu işlev çipi ile birlikte Apple şirketinin gelecek nesilde ekran teknolojisi ve de alakalı anahtar bileşenleri kontrol etmeyi istediği belirtilmekte. Yapay zekanın tamamen ön planda bulunması, üretim  ile ilgili maliyetlerinin düşürülmesi, tescilli durumdaki teknolojilerin daha da iyi  bir şekilde korunması gibi avantajlar elde edilmiş olacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir