Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Intel’in 18 Çekirdekli i9 İşlemcisi Ortaya Çıktı!

Intel’in 18 Çekirdekli i9 İşlemcisi Ortaya Çıktı!

admin admin -

Lider işlemci üreticisi Intel, hali hazırda en büyük rakibi olan AMD karşısında AMD’nin yeni nesil AMD Ryzen işlemcilerini tanıtmasından ardından geride kalmıştı.

Pek çok kişi Intel’in artık liderliğinin sona erdiğini ve artık AMD’nin güçlü işlemcilerle kullanıcıların karşısına çıkacağını dile getirmişti. Ancak AMD yeni Ryzen işlemcilerini tanıttıktan kısa bir süre sonra Intel cephesinde yeni işlemci olan i9 sesleri yükselmiş ve Intel’in i9 işlemcilerinin kısa bir süre içinde tanıtılacağı ortaya atılmıştı.

Gelen son haberlere göre Intel’in i9 işlemcilerinin özellikleri şekillendi. Gelenson bilgilere göre Intel’in yeni i9 işlemci işlemciler 18 çekirdekli olacak.

Kısa bir süre sonra düzenlenecek olan ve bilgisayar dünyasının kalbinin kalbinin atacağı fuar olacak olan Computex 2017 fuarında bu yıl da pek çok önemli ürün kullanıcıların karşısına çıkacak.

intel-i9

Pek çok yeni bilgisayar ve tabletin görücüye çıkacağı Computex 2017 fuarında işlemci devi Intel’in de yeni nesil işlemci ailesi görücüye çıkacak. Intel’in üst seviye yeni işlemci ailesi olacak olan i9 ailesinin bugüne kadar en fazla 12 çekirdeğe sahip modellerinin tanıtılacağı ortaya atılmıştı. 12 çekirdekli bir işlemci dahi kullanıcıları heyecanlandırmaya yetmişken Intel bizleri şaşırtıp Computex 2017 fuarında daha güçlü işlemcilerini karşımıza çıkartabilir.

intel-i9

Intel’in Skylake X ve Kaby Lake X mimarisini esas alacak olan yeni i9 işlemci ailesi üst seviye kullanıcılara hitap edecek.

AMD’nin kısa bir süre önce tanıttığı 16 çekirdekli Ryzen 9 işlemcisine Intel’in 12 çekirdekli Core i9-7920X işlemcisiyle yanıt vereceği konuşuluyordu.

Intel’in Computex 2017 fuarından duyuracağı i9 işlemci ailesinin tepe modeli Core i9-7980X olarak belirlenmiş. 18 çekirdekli ve 36 izlek birimli olan Intel’in yeni işlemcisi Extreme Edition ve X tanımlamasını alıyor.

Intel’in yeni nesil işlemcileri arasında ayrıca 16 çekirdek ve 32 izlek birimi ile 14 çekirdek 28 izlek birimi olan  toplamda iki adet güçlü işlemci daha bulunuyor. Intel ayrıca kullanıcıların bütçelerine göre 6, 8 ve 10 çekirdekli işlemcilerini de sunacak.

Intel’in bu güçlü işlemcilerinin pek çok önemli özellik ve güncelleştirmelerle geleceği konuşulsa da Intel’in bu yeni işlemcilerinin tüm detaylarının ve fiyatlarının Computex 2017 fuarında belli olması bekleniyor. 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir