Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. iOS 11’in Kullanım Oranı Nasıl?

iOS 11’in Kullanım Oranı Nasıl?

admin admin -

Apple şirketinin tarafından iOS 11 işletim sisteminin resmi çıkışı yapılalı tam 2 hafta oldu. 2 haftanın sonrasında kullanım oranının gelmiş olduğu son nokta ise  özel bir araştırma ile ortaya konulmuş durumda.

Analitik firmalarından Mixpanel, toplamış olduğu verilerin sonucunda 11. olarak paylaşılan sürümün iOS cihazların %38.5’lik bölümüne yüklenmiş olduğunu ortaya koymakta. Geçmiş olduğumuz haftaya göre ise yalnızca %10 oranındaki bir artma söz konusu. İlk haftanın sonrasında güncel durumdaki iOS sürümü cihazların %25.28’lik bir kısmına yüklenmişti.

Geçmiş olduğumuz senenin aynı dönemine bakıldığında, iOS 10 isimli sürümü ile kıyaslandığı zaman güncel sürümün çok daha ağır kalmış olduğu dikkatleri çekmekte. Eylül 2016 tarihi içerisinde iOS 10 güncellemesi ise cihazların %48.16’lik bir kısmına ulaşmıştı. Bu yeni sürüm ise %10  oranında geride kalmakta. Kullanım oranının tam olarak niçin geride kalmış olduğu ise büyük bir merak konusudur. Tahminler de kişiden kişiye Apple Pay isimli ödeme sisteminin kullanımı ve de iMessage ile ilgili iCloud depolama özelliklerinin yeni bir güncellemeye kadar ertelenmiş olmasının bunda etkili  bir durumda olduğu yönünde. Öte yandan sürümün bataryayı daha hızlı tüketmesi, Wi-Fi ile birlikte Bluetooth bağlantılarının katılamaması gibi bazı detayları da unutmamak gerekiyor.

Mobil işletim sisteminde iOS 11.0.1 ile birlikte iOS 11.0.2 olmak üzre hataları düzeltmekte olan 2 tane küçük güncellemenin gelmiş olduğunu da hatırlatalım. En son paylaşılan güncelleme de özellikle iPhone 8 modeli ile iPhone 8 Plus modeli odaklı bir şekilde karşımıza çıkmış oldu ve aramalarda gerçekleşen cızırtıyı düzeltmek amacıyla sunuldu.

iOS 10  işletim sisteminin kullanım oranı da %54.82 seviyesine kadar gerilemiş bir halde.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir