Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. iOS Android Karşısında Kan Kaybetmeye Devam Ediyor!

iOS Android Karşısında Kan Kaybetmeye Devam Ediyor!

admin admin -

Dünyaca ünlü analiz şirketi olan IDC’nin yayınladığı son rapora göre Android ve iOS işletim sistemlerinin kullanım oraları arasında ki fark her geçen saniye artmaya devam ediyor.

Dünyanın saygın analiz şirketlerinden olan IDC kısa bir süre önce kullanıcıların kullandıkları mobil cihazlardaki işletim sistemi oranını paylaştı. Paylaşılan verilere göre Apple 2016 yılında 223.6 milyon iPhonne sevkiyatı gerçekleştirdi. Aynı dönemde gerçekleştirilen Android işletim sistemine sahip cihaz sevkiyatı ise 1.5 milyar civarında.

idc

Apple’ın iPhone 8 modelini tanıtmasıyla birlikte 240 milyon adet iPhone sevkiyatı gerçekleştirmesi beklenirken Android işletim sistemine sahip cihazların sevkiyatı da önemli oranda artış gösterecek.

idc

IDC ayrıca dünyada yarıdan fazla kişinin akıllı telefon kullanmadığını ancak bu sayının her an azaldığını aktardı. Bu yeni kullanıcıların da yeni akıllı telefonlarının Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar olduğun aktaran IDC gelecekte bu farkın çok daha açılacağını raporuna eklemiş durumda. Bakalım kullanıcıların gelecekte işletim sistemi tercihi değişecek mi ?

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir