Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. iPhone 7 Modelinin Üretiminin Durduğu Açıklandı

iPhone 7 Modelinin Üretiminin Durduğu Açıklandı

admin admin -

Apple şirketinden çok ilginç bir hamle daha geldi ve iPhone 8 modelinin satışlarını destekleyebilmek amacıyla, iPhone 7 modeline ait üretiminin durdurulmuş olduğu resmi bir şekilde açıklandı. 

Öncelikle üretilmesi komple durdurulmuş olan modelin sadece 256 GB boyutundaki kapasiteye sahip model bulunduğunu belirtmemiz gerekli. Yani 256 GB’lık  bir sürüm olmasa bile 32 GB  veyahut 128 GB kapasiteye sahip iPhone modelleri halen satışta bulunacak ve de üretilmesine devam edecek.

Lakin iPhone 8 modelinin ve  de iPhone 8 Plus modelinin 256 GB kapasiteye sahip sürümlerinin satışını artırabilmek amacı ile, bir önceki modele ait üretiminin durdurulmuş olması Apple  şirketinin tarafından gerçekleşen ilginç bir hamle şeklinde de nitelendirilebilir. Son dönem içerisinde ortaya çıkmış olan ve iPhone 8 model satışlarının daha önceki ”Yeni satışa çıkartılan” diğer iPhone modellerine oran ile çok daha yavaş ilerlemekte olduğunu belirten haberler direkt bir şekilde bu hamlenin nedeni olarakta gösterilebilir.

Öte yandan geçmiş olduğumuz hafta yapılan bir araştırma ile birlikte, Google üstünde iPhone 7 modelinin iPhone 8 modelinden daha fazla aranıyor olması ise, Apple şirketi için işlerin istenmekte olduğu gibi gitmediği konusunda yorumlanabilir. Zira görünüşe bakılır ise 2016 senesinde çıkmış olan cihaz şu an içerisinde iPhone 8 modelinden daha çok satmaya devam etmekte.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir