Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. iPhone 8’in Neden Pahalı Olacağı Ortaya Çıktı!

iPhone 8’in Neden Pahalı Olacağı Ortaya Çıktı!

admin admin -

Apple’ın bu sene çok iddialı yeni iPhone modelleri üzerinde  çalıştığını herkes biliyor. Apple’ın yeni iPhone modelleri hakkında her gün yeni bilgiler gelmeye devam ederken Apple’ın yeni iPhone modelinin hep pahalı olacağı aktarılıyordu. Apple’ın yeni iPhone modelinin neden pahalı olacağı ise belli oldu.

Apple’un yeni iPhone modelleriyle ilgili her gün yeni bir dedikodu çıkıp yeni iddialar ortaya atılırken Apple’ın yeni tanıtacağı iPhone modelinin sürekli olarak pahalılığı üzerinde duruluyordu. Apple’ın yeni iPhone modelinin uygun fiyat etiketine sahip olmasını bekleyen kullanıcılarda hayal kırıklığı yaşatan bu durumun neden yaşandığı ise ortaya çıktı.

Apple’ın iPhone 6S modelinden itibaren kullandığı 3D Touch teknolojisinin sensörlerini sağlayan TPK Holdings’ten yapılan açıklamaya göre iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinde 7 ve 8 dolarlık bir maliyeti olan 3D Touch sensörlerinin maliyetleri iPhone 8’de ikiye katlanacak ve 18 – 22 dolar olacak.

Bu fiyat artışının nedeninin iPhone 8’de kullanılacak olan 3D Touch teknolojisinin AMOLED ekranla bütünleşmesi için daha karmaşık bir işlem uygulanmalı ve bu sebeple yeni iPhone’da 3D teknolojisi ekranla bütünleşik olacağından bu durum  maliyete ciddi bir etki sağlayacak.

Gelen bir diğer iddiaya göreyse Apple artan bu maliyeti kendi üstlenecek ve kullanıcılara fazla fiyat farkı yansıtmayacak. Bu şekilde daha çok kullanıcının yeni iPhone modelini almasını isteyen Apple’ın bu politikasında başarılı olup olmayacağı ise bilinmiyor. Bakalım Apple’ın yeni iPhone modelinin fiyatı ne kadar olacak ? 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir