Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. iPhone Telefonlarındaki Gizli Özelliği Aktif Duruma Getirdiler

iPhone Telefonlarındaki Gizli Özelliği Aktif Duruma Getirdiler

admin admin -

iPhone modellerinin gizli olan özelliği doğal afet için Apple şirketinin tarafından açılmış oldu. Porto Riko’da yaşanmış olan büyük Maria kasırgasının hemen sonrasında dünya devi olan teknoloji firmaları da bölge için hızlı bir şekilde yardımda bulunmakta. Bu firmalardan bir tanesi olan Google şirketi, Project Loon ile birlikte balonlara bağlamış olduğu istasyonlar ile halka ücretsiz bir şekilde internet sağlamakta.

Project Loon dahilinde Apple şirketide hızlı bir şekilde harekete geçti ve şimdiye kadarki süreçte kilitli tutmuş olduğu LTE band 8’i aktif duruma getirdi. Bu şekilde Porto Riko’da yer alan kazazedeler ve 

 de sevdiklerine ulaşmayı isteyenler bu bant üstünden balonlara bağlanabiliyor olacaklar.

iPhone  modelindeki cihazların etkilenmiş olduğu bu kilitli özelliğin sayesinde yoğunluk altında yer alan veri trafiği rahatlamışken, kullanılar da hızlı mesajlar ile beraber çevrelerini basit bir şekilde uyarabilecekler. iPhone 5c  modeli ve sonrasında çıkmış olan bütün iOS 10 ve üstündeki iPhone akıllı telefon modelleri Band 8 standartlarını kullanabiliyor olacak.

LTE Band 8  isimli standardı operatörlerde 9000 MHz frekans aralıklarını destekliyor ve de bunun sayesinde kullanılan servislerde çok büyük bir rahatlama sağlanmış oluyor.

Bütün desteklenmiş olan iPhone cihazları için geldiği açıklanan bu güncelleme otomatik bir şekilde aktif olmakta ve hızlıca Band 8 LTE’ye bağlanmakta.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir