Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İPhone ve iPad kullanıcılarını üzecek karar

İPhone ve iPad kullanıcılarını üzecek karar

admin admin -

Apple ve Google gibi ABD merkezli teknoloji şirketlerinin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar her geçen gün yeni bir boyut kazanıyor. Son olarak Amazon Prime Video ve Netflix, geçici olarak ülkede hizmet vermeyi durdurdu. Bugün de Google yayınladığı resmi duyuruyla Rusya’da Google Play’in faturalandırma sistemini teknik aksaklık nedeniyle askıya aldı. Benzer bir hamle şimdi de Apple tarafından geldi.

MacRumors’un aktardığı bilgiye göre, Rusya’daki iPhone ve iPad kullanıcıları artık Apple’ın faturalandırma sistemini kullanamayacak. Bu durum ülkede App Store, iTunes ve benzeri platformlarda ödeme işlemi yapılamayacağı ve doğal olarak uygulama, müzik vb. hizmetlerin satın alınamayacağı anlamına geliyor.

Apple’dan konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmediğini belirtmekte fayda var. Apple’ın faturalandırma sisteminin Rusya’da çalışmadığını ilk olarak iPhones.ru sitesi bildirdi. Bir de olayın kanıtı niteliğinde bir ekran videosu paylaşıldı ve videoya bakıldığında, Apple Kimliği’ne herhangi bir ödeme yöntemi eklenemediği net bir şekilde anlaşılıyor.

Mart ayı başında Mastercard ve Visa, ABD’nin Rusya’ya uygulanan yaptırımlar doğrultusunda çok sayıda Rus finans kuruluşunu ödeme ağından engellediğini açıkladı. Rusya’nın uluslararası transfer standartlarını belirleyen SWIFT sisteminden çıkarılmasına da karar verilmişti. Putin yönetimi ise bu yaptırımlara karşı Çin ile ortaklık kurmaya hazırlanıyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir