Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. iPhone X Modeli Artık Karaborsada

iPhone X Modeli Artık Karaborsada

admin admin -

27 Ekim tarihi itibari ile 55 tane ülkede ön siparişe açılmış olan iPhone X modeli dakikalar içinde tükendi. Ön sipariş verebilmekte olan bir takım fırsatçılar ise dudak uçuklatmış fiyatlarla daha şimdiden yeni iPhone modelini de satmaya başlamış oldular.

Ön siparişe açılmış olan iPhone X modeli uzun bir zamandır gündemde bulunduğu gibi stokları dakikalar içinde tüketmiş oldu. Face ID isimli özelliğinin kullanılmasına da imkan sağlayan TrueDepth isimli kamera sisteminin stok problemine yol açacak olduğunu analistlerde  haftalardan önce belirtmişti.

 

5 ila  6 haftaya kadar varabilen zamanlarla teslim edilecek olduğu açıklanan çerçevesiz iPhone karaborsa içerisindeki yerini de almış oldu. 10. seneye özel bir şekilde üretilmiş olan iPhone, 999 dolar tutarı ve de  1.149 dolar fiyat ile satışa sunulmuş idi. Ön sipariş verebilmiş olan fırsatçılar da 1.500 dolar tutarından 6.000 dolara ulaşan fiyatlar ile çoktan eBay üstündeki ilanlarını yayınlamaya başladılar.

 

Ülkemiz içerisinde 6.099 Türk Lirası ve de 6.899 Türk Lirası tutarındaki fiyatla satışa sunulacak olduğu açıklanan iPhone X modelinin çıkış tarihi ise halen kesinleşmedi. Fakat ciddi stok sıkıntıları yaşamakta olan modelin 2018 senesinin başlarında Türkiye’ye de gelmesi beklenmekte.

Apple şirketinin çerçevesiz bir tasarıma geçiş gerçekleştirdiği bu özel modeli 5.8 inç büyüklükteki OLED ekran kullanmakta. Apple şirketine ait olan A11 Bionic işlemcisinden günücü almakta olan model, 2 arka kamera ve ön kısımdaysa TrueDepth isimli kamera sistemi ile gelecek. Touch ID yer almayan iPhone X modeli ise Face ID ismi verilen yüz tanıması özelliği yer alıyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir