Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. iPhone X Modeline Jailbreak Yaptılar

iPhone X Modeline Jailbreak Yaptılar

admin admin -

Apple şirketinin amiral gemisi  olan iPhone X modeline  tamamen işlevsel haldeki jailbreak tanıtıldı. Geçmiş olduğumuz günlerde sunulmuş olan iOS 11.1.1 isimli firmware üstünde çalışmakta olan jailbreak kodu ise cihazının sınırlarını aşmayı isteyenleri  çok fazla memnun ediyor olacak. 

Tanınmış bir durumdaki güvenlik firmalarından KeenLab’te çalışmaya devam eden Liang Chen tarafından tanıtılmış çalışır haldeki jailbreak için  tam olarak hangi açıkların ve  de zafiyetlerin kullanılmakta olduğu da detaylandırılmamakta. Firma daha öncesinde iOS 11 işletim sisteminin  betaları ve  de iOS 10.3.2 için jailbreak tanıtımlarını yapmış idi.

Bu yeni duyurulmuş olan jailbreak, iOS 11.1.1 sürümünün A11 Bionic ile çalışmakta bulunan 2017 senesindeki  amiral gemisi olarak ön plana çıkartılan iPhone X modeli içerisinde bir jailbreak üretmek amacıyla kullanılabilecek çeşitli güvenlik açıklarına da sahip bulunduğunu gösteriyor. Son paylaşılan birkaç iOS 10.x public  durumdaki jailbreak sürümleri iPhone 7 modelindeki donanımı ile problem yaşıyordu. Öte taraftan, iPhone X modelinin jailbreak yapılmış olması çok önemli bir gelişme şeklinde karşımıza çıkmakta.

Bu yeni jailbreak bütün herkes için sunulacak mı bu hiç bir şekilde bilinmiyor fakat varlığıyla öteki araştırmacıları ve de  uzmanları heyecanlandıracak olduğuna ve geliştirme amacıyla teşvik edecek olduğuna da kesin gözü ile bakılmakta.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir