Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. iPhone X Modelinin Pil Ömrü 2 Katına Kadar Çıkartılabilmekte

iPhone X Modelinin Pil Ömrü 2 Katına Kadar Çıkartılabilmekte

admin admin -

 

Apple şirletinin iPhone 8 modeline göre daha büyük bir batarya kullanmış olduğu iPhone X modelinde normal kullanımla 1 günü çıkartmak olanaklı. Fakat aktif kullanıcılara iPhone X modelinin pil ömrü tamamen yeterli değil.

Appleinsider ise, OLED ekranın nimetlerinden yararlanıp iPhone X modelinin kullanım zamanını arttırmak amacıyla bazı testler gerçekleştirdi. Bu testlerin sonucunda ise iPhone X modelinde %60’a yakın  bir pil tasarrufu sağlanabilecek olduğu ortaya çıktı. Karanlık Mod (Dark Mode) yani diğer adıyla iOS 11 sürümünün ”Akıllı Tersine Çevir” isimli özelliğini kullanıp bunu başarmak olanaklı. OLED ekranlar ise siyah renkleri kullanır iken çok daha az güç tükettiğinden dolayı bu özelliği kullanıp iPhone X modelinin pil ömrü uzatılabilmekte.

Appleinsider isimli ekip, akıllı tersine çevir  isimli özelliği aktif ve de ekran parlaklığı en yüksek seviyede bulunan iPhone X modelini %100 oranında şarj edip Safari’den Reddit’in sayfaları içerisinde gezinmeye başlamakta. Reddit’in kullanılmasının nedeni, ters çevirme özelliği aktif olduğu zaman Reddit’te arka planın siyah renklerde, yazıların  da beyaz renkli olması.

3 saatin sonrasında ise iPhone X modelinin bataryası %85’e düşmekte. Özellik aktif bulunmadan gerçekleştirilen testte de batarya %28’e kadar düşmekte. Yani %58 oranında bir tasarruf sağlanabilmekte. Tabiki de OLED ekranın harika güzelliğini bırakıp iPhone X modelini bu şekilde kullanmak fazlası ile sıkıcı olurdu. Fakat pil tasarrufu gerekli olduğu zamanlarda başvurulabilecek çok iyi bir yöntem olduğunu 

 da söyleyebiliriz.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir