Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. iPhone’lar da Ciddi Açık Bulundu!

iPhone’lar da Ciddi Açık Bulundu!

admin admin -

Rusya’da faaliyetlerine devam eden ve ünlü teknoloji firması olan Apple’ın yazılım açıklarını ortaya çıkartmakla adından söz ettiren Elcomsoft, yeni bir açığı daha ortaya çıkarttı.

Apple’ın en çok kullanılan cihazı olan iPhone’da ciddi bir açık ortaya çıktı. iPhone’da kullanıcların en çok kullandığı uygulamaların başında gelen “Notlar” uygulamasında kullanıcıların sildiği notların iCloud hesapları üzerinde yedeklendiği ve silinmediği ortaya çıktı.

Bilindiği gibi iOS 10 işletim sistemi tanıtıldığımda Apple’ın önemli uygulamalarında önemli değişiklikler olmuştu. Kullanıcıların en çok kullandığı uygulamalardan birisi olan Notlar uygulamasında kullanıcılar bir notu sildiklerinde bu notun 30 gün içinde cihazdan silinmesi gerekiyordu.

Ancak Elcomsoft’un keşfettiği açıkla birlikte iOS işletim sisteminde bu notların silinmediği iCloud’a yüklendiği ve geri yüklenebileceği ortaya çıktı. Bulunan bu açığın Apple’a rapor edildiği ve Apple’dan yanıt beklediklerini açıklayan Elcomsoft konuyla ilgili olarak kullanıcıları bilgilendireceğini açıkladı. 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir