Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İsveç İçerisinde Elektrikli Bir Mini Otomobil Üretileceği Açıklandı

İsveç İçerisinde Elektrikli Bir Mini Otomobil Üretileceği Açıklandı

admin admin -

Uniti ismine sahip olan bir girişim grubu, İsveç’te yer alan Landskrona’da bir tane elektrikli mini otomobil fabrikası kurmaya başlayacak. Bu girişim ile ilgili,  çok büyük nakliye ağlarına yakın bir durumda olması sebebi ile Landskrona içerisinde hâli hazırda mevcut durumdaki bir tesis kullanılıyor olacak. Tesisin yenilenebilir durumdaki enerji kaynaklarından güç almakta olması ise adeta bir artı niteliği taşıyor.

Aracın taslak olan çizimlerini sergilemiş durumdaki Uniti, üretime hazır bulunan versiyonun 7 Aralık tarihinde görücüye çıkacak olduğunu da açıkladı. Girişimci  olan grup, aracın dağıtım işlemlerinin 2019 senesinin  başı itibari ile başlayacak olmasını umuyor. Detaylar ile ilgili 7 Aralık tarihini bekleyecek olmamız gerekse bile, aracın yumurtaya benzeyen bir şekilde geleceği de görülebiliyor.

Grubun yapmış olduğu açıklamaya bakılır ise; araç içerisinde ön cama yansıtılmış  bir halde detaylı bir panel yer alacak ve  de aracın idaresini elektronik bir  sürüş sistemi üstleniyor olacak. İsveç asıllı bu grup gelecek dönemde otonom sürüşüne  de geçiş yapmayı planlamakta.

Grup ayrıca, Avrupalı 915  tane müşterinin 149 euro tutarındaki iade edilebilir depozitoyu daha şimdiden ödemiş olduğunu ve de  amiral gemisi  olarak gelecek modelin bütün mevcut seçenekler ile 19.900 euro tutarından satışa çıkacak olduğunu da söylüyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir