Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İtfaiye İle Çiftçilerin Yeni Yardımcısı Parrot Drone Olacak

İtfaiye İle Çiftçilerin Yeni Yardımcısı Parrot Drone Olacak

admin admin -

Parrot şirketi drone sektörü içerisinde zor bir sene geçirdi. Kişisel durumdaki sürücüler ile alakalı drone satışının pek  bir karlı olmadığını açıklayan firma, yeni döneme değişik bir planlama ile girmeyi planlıyor. Parrot drone profesyonel durumdaki kalabalıkları hedef alıp drone satışını çoğaltabilmeyi de planlıyor.

Parrot şirketi, Bebop-Pro Termal ve de Bluegrass olmak üzre 2 değişik drone modeli piyasaya çıkartacak. Bebop-Pro isminden de anlışılacak olduğu gibi termal özellikli kameraya sahip  olan bir drone. Öte taraftan eşleştirme yazılımını da içermekte. Bebop-Pro drone deprem ile birlikte yangın gibi felaketler esnasında sıkışıp kalmış olan mağdurları termal kamerası sayesinde tespit edip itfaiyeci ve de  kurtarma ekiplerine kolay bir şekilde yardımcı olacak. Uzak menzile sahip kumandasının sayesinde drone’u kullanacak  olan pilotlar da  hiç bir şekilde zarar görmemiş olacaklar.

Bluegrass drone da tarıma yönelik olan bir drone şeklinde karşımıza çıkmakta. Bluegrass fazla bazlı sensörler ve de uçuş planlama ile ilgili yazılımı içermekte. Çiftçiler  ise bu drone sayesinde  istedikleri bölgeye hiçkimseyi göndermeden tarlalarının durumunu uzaktan rahat bir şekilde izleyebilecek. Uzak menzile sahip bir kumandası bulunan Bluegrass’ın tek şarj ile 74 dönüm büyüklüğündeki bir araziyi basit bir şekilde tarayabileceği de belirtilmekte.

Parrot drone şirketi yeni profesyonel drone’larının çıkış fiyatını halen açıklamadı. Parrot şirketi, belirlemiş olduğu hedef kitleye yönelik bir şekilde satışlar gerçekleştirerek karını yükseltmeyi amaçlamakta. Yeni profesyonel  durumdaki dronelar çalışanlara yardımcı olup insanların ulaşamamakta olduğu noktaların da kontrol altında olabilmesini sağlayacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir