Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İyileşme Umuduyla Hataya Düşmeyin! Alerjisi Olan Çocuklarda Doğru Bilinen 8 Yanlış Bilgi

İyileşme Umuduyla Hataya Düşmeyin! Alerjisi Olan Çocuklarda Doğru Bilinen 8 Yanlış Bilgi

admin admin -

 

Bütün yaş gruplarında yaygın olarak meydana gelen sağlık sorunu olarak alerjik hastalıklar çocukları daha çok etkiliyor. Eylül ve Ağustos aylarında genelde çayır ve ağaçların polenleriyle yabani otların polenleri alerjik olan çocuklarda ciltte basit bir kaşıntı ya da hafif öksürük veya burun kaşıntısı şeklinde kendini belli edebilirken, bazı durumlarda ise anafilaksi tablosunda hayatı tehdit etmektedir. Alerjik sorunlar erken tedavi edilmesi halinde alınan önlemler daha sonraki senelerde birçok sorunu önleyebiliyor.

Alerji konusunda tedaviden önce alerjik reaksiyon hakkında doğru bilge edinilmesi gerektiğine çocuk alerji Uzmanı Prof. Dr. Feyzullah Çetinkaya uyardı.

Alerjik hastalıklar konusunda doğru bilinen yanlışlar

Çocuklarda alerjik hastalık zamanla geçer. YANLIŞ

Doğru olan; Çocuklarda özellikle de alerjik nezle, astım ve atopik dermatit erken yaşta başlar ve tedavi edilmezse hayat boyu devam eder.

Süte alerjisi olan çocuklara keçi sütü verilebilir bilgisi YANLIŞ

Doğru olan; Prof. Dr. Feyzullah Çetinkaya buna şu şekilde cevapladı; “ İnek sütüne alerjisi olan çocukların %90’ından fazlasında keçi, manda ve koyun sütüne de alerjisi oluyor. Ayrıca bu gibi durumlarda yoğurt, peynir ve tereyağı gibi sütten yapılan ürünlerinde yasaklanması gerekir” ifadesini kullandı.

Çocuklarda yaşanan alerjik reaksiyon geçince bir daha yaşanmaz bilgisi YANLIŞ

Doğru bilgi; iyileşme gösteren çocuk alerji kalıcı bağışıklık bırakmaz. Bundan dolayı da çocuklarım sürekli kendilerini koruması ve alerjik tabloyla yaşamasını öğrenmelerini gerekmektedir.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir