Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Jailbreak’in Sonu Mu Geliyor?

Jailbreak’in Sonu Mu Geliyor?

admin admin -

Bildiğiniz üzere Apple şirketi uzun süredir ürettiği ve Iphone adı verdiği telefonlarıyla uzun süredir gündemde. Yeni dönemde çıkarması beklenen Iphone 8 için ise kullanıcılar merakla beklemekte. Öyle ki telefon daha piyasaya sürülmeden konsept tasarımcıları tarafından yüzlerce render fotoğraf paylaşıldı bile.

Teknoloji devi nekadar milyonlarca satış yapsa da, dışarıya kapalı IOS sistem yazılımı ile birlikle gelen Iphone’lar bu özelliğinden dolayı birçok kullanıcı tarafından da kullanılmıyor. Buna çözüm getirmek isteyen geliştiriciler de yazılımı ulaşılabilir hale getirmek için uzun yıllardır süregelen ve ismini “Jailbreak” koydukları sistemi kullanıyorlar.Jailbreak sistemi ile Iphone’nunuz dışarıya açık hale geliyor, haliyle istediğiniz düzenleme ve uygulamaları basitçe kullanabiliyorsunuz.

Ancak geliştiriciler Apple’ın lisanssız uygulama yükletmeme ve sistem yazılımı üzerinde oynatmama savaşını kaybetmiş gibi görünüyor ki  jailbreak’ın öncülerinden olan Nicholas Allegra “Jailbreak’in temel anlamda bu noktada öldüğünü hissediyorum.” dedi. Son jailbreak güncellemesi üstünden 347 gün geçmesi de bu öngörüyü doğrular nitelikte.

Jailbreak’ın son bulmasında, Apple’ın sistem güvenliğini arttırması ve jailbreak ile uğraşan siber güvenlik uzmanlarının yüksek ücretli işlere yönelmesi etkili oldu. Öyle ki Apple bir süre önce sistemde açık bulan uzmanlara 1 milyon dolar vaadettiğini açıklamıştı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir