Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Kahvaltının vazgeçilmezi ama zararı çok fazla! Canan Karatay uyardı

Kahvaltının vazgeçilmezi ama zararı çok fazla! Canan Karatay uyardı

admin admin -

 

İç hastalık uzmanı olan Canan Karatay, kahvaltının vazgeçilmezi olan zeytin hakkında çok şaşırtıcı bir açıklama yaptı. Canan Karatay, yanlış tüketilen zeytinin daha sonra ciddi sağlık sorunlarına neden olacağı söyledi.

Zeytin bilinçli tüketildiği zaman birçok sağlık sorununa iyi gelirken, yanlış tüketimi zarar veriyor.

Karatay, zeytinin sudan geçirdikten sonra sofrada yer almasının yanlış olduğunu dile getirdi.

Canan Karatay “  tuzlu peynir, tuzlu zeytin kesinlikle yenmez onların tuzlarını alacağız diye suya koyarsanız kısır olma ihtimali var. Ayrıca üstüne yüzey temizleyici, çamaşır suyu, bulaşık deterjanı gibi maddelerin içinde zehir var. Evleriniz temiz olmayacak, kirli yaşayıp temiz yiyeceğiz” ifadesini kullandı.

Zeytinin Sağlık Açısından Faydaları

Kanser hastalığına sebep olan her ne varsa; zeytin onları temizlemek için yenmeli. Çünkü içerisinde antioksidan maddesi bulunmaktadır. Ayrıca antioksidan kalp hastalıkları ve kronik hastalıklarının oluşmasına engel olur.

Ayrıca zeytin A ve E vitamini bulunmaktadır. Bu vitaminlerde kanser hücrelerinin oluşmasına engel oluyor. A vitamini göz sağlığını korur ve gece görüşünü de netleştirir. Üstelik sarı nokta hastalığı, katarakt ve yaşa bağlı göz hastalıklarının oluşmasına da engel olur.

Zeytin A, E, D ve K vitaminleri bakımından zengin olduğu için büyüme çağındaki çocukların vücutlarının gelişmesi için büyük destek sağlar. Üstelik daha güçlü ve kemik yapısı oluşmasını sağlarken yaşlıların kemiklerinin kırılma riskini azaltır.

 

 

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir