Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Kanserini iPhone Sayesinde Keşfetmiş Oldu

Kanserini iPhone Sayesinde Keşfetmiş Oldu

admin admin -

 

Akıllı telefonlarımızın mevcut işlem gücü her yıl daha fazla artarken yapabilecek durumda oldukları ise geliştiricilerin ilhamlarına kalmış bir halde. Bunun yanında üreticilerin sağlık kısmındaki yatırımları da hiç bir şekilde gözardı edilemez.

Bu kapsamda Butterfly adına sahip bir firma iPhone modelleri içerisinde çalışmak amacıyla bir ultrason cihazını geliştirdi. Butterfly IQ adına sahip olan bu cihazı ise Lightning kablosu ile  birlikte telefonunuza bağladığınız zaman görüntüleri eş zamanlı bir şekilde iPhone telefonunuzun ekranında görebilmektesiniz.

Butterfly ekibi içerisinde yer alan John Martin adlı damar cerrahı ise bu üründen bir tane elde etmiş oldu. Ürünü denemeye başlamış olan cerrah, boğazında yer alan 3 cm’lik büyüklükteki kanserli hücreyi de tespit etmiş oldu.

Hemen sonrasında 5 değişik ameliyat geçirmiş olan cerrah, şimdilerde de ışın tedavisi görmekte. Fakat cerrahın ürünü geliştirmiş ekipte yer alıyor olması ise bu durumun bir reklam çalışması olması ihtimalini ortaya çıkartmakta.

Bir tane  traş makinesini andırmakta olan tasarımıyla fazlası ile küçük ve basit taşınabilir durumdaki Butterfly IQ, 1.999 dolar  tutarındaki fiyat etiketi ile Amerika içerisinde  satışa çıkartılacak. Fiyat ise biz tüketiciler için biraz yüksek gibi gelse bile devasa durumdaki  ultrason cihazları düşünüldüğü zaman çok cazip bir ürün gibi gözükmekte.

Ambulanslar veyahut evlerde kullanımı fazlası ile basit olan bu ultrason cihazının sayesinde yaşamların kurtarılması, hastalıkların  hızlı bir şekilde teşhis edilmesi ise çok daha basit bir hal alacak olabilir. Üstelik firmanın yapmış olduğu açıklamaya bakılırsa cihaza yerleştirilecek olan yapay zekanın sayesinde hiç bir tıbbi bilgisi bulunmayan insanlarda zararlı kitleleri hızlıca teşhis edebiliyor olacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir