Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Katarak Ameliyatı Lazer ile Tedavi Yöntemleri

Katarak Ameliyatı Lazer ile Tedavi Yöntemleri

admin admin -

 

Göz kusurlarını giderebilmek adına ve özellikle temas hissinden hoşlanmayan kişilerin merak ettiği konulardan biri notouch lazer fiyatları oluyor. Bu uygulama ile birlikte göz rahatsızlığı güvence altına alınabilir. Adından da anlaşılacağı üzere işlem lazer ile gerçekleştirilmiş olur. İşlem sonrasında herhangi bir gözlük veya lens kullanmaya gerek yoktur.

Katarakt Ameliyatı Belirtileri Nelerdir?

Katarakt rahatsızlığı günümüz şartlarında çok sık rastlanan bir göz kusurudur. Bu rahatsızlığın ortaya çıkarmış olduğu belirtilerle birlikte kişinin ameliyat olup olmayacağına karar verilir. Geçmiş dönemlerde hastaların kataraktının gelişmesine ve büyümesine izin verirken artık günümüz şartlarına buna gerek kalmadı.

Kişinin katarakttan rahatsız olması durumunda kısa süre içinde alınmasında bir sorun yoktur. Özellikle net görememe, bulanıklaşma, puslu ve dumanlı gibi belirtilerle karşı karşıya kalınması durumunda katarakt ameliyatı fiyatları ve güvenilir uzmanları araştırılması sonucunda ameliyat gerçekleştirilebilir.

 

Katarakt Ameliyatı Yöntemleri Nelerdir?

Günümüz şartlarında katarakt rahatsızlığı FAKO yöntemi ile birlikte gerçekleştirilmiş olur. Halk arasında bu durum lazer tedavisi olarak bilinir. Kısa süre içinde gerçekleştirilir ve göz katarakttan temizlenerek, göz eski sağlığına kavuşturulur. Yapılan FAKO yöntemi ile katarakt ameliyatı fiyatları hakkında detaylı bilgi alarak işleme karar verilebilir.

 

Katarakt Ameliyatı Öncesi Sonrası Bilinmesi Gerekenler

İşlem öncesinde mutlaka kullanılan ilaçların var olması durumunda doktorun bilgilendirilmesi gerekir. İlaç türüne bağlı olacak şekilde tavsiyeler gerçekleştirilir. Ameliyat öncesinde herhangi bir ön hazırlık yapılmasına gerek yoktur. Fakat ameliyat öncesinde bir şeyler yiyip içmemek gerekir. Mutlaka bir refakatçının olması gerekir.

İşlem sonrasında refakatçı yardımı ile hasta taburcu edilir. Kişinin bu esnada araç kullanmaması gerekir. Ameliyatta kullanılan damlalardan kaynaklı olarak işlem sonrasında göz bebeği büyüyebilir ya da kızarmalar oluşabilir.

 

Katarakt Ameliyatı Fiyatları 2021

Katarakt rahatsızlığını giderebilmek adına mutlaka uzman ve güvenilir kişilerden yardım alınması gerekir. Fiyat bilgisi hakkında kesin bir bilgi verme durumu yoktur. İşlemin yapılacağı merkezle görüşme sağlayarak detaylı bilgi alınabilir. İşlemin yapıldığı merkeze göre katarakt ameliyatı fiyatları değişkenlik göstermiş olur.

No Touch Lazer Nedir?

Gözlük kullanmak ve gözlüklerden kurtulmak isteyenler için no touch lazer uygulaması oldukça faydalı ve güvenilirdir. Lazer tekniğiyle birlikte kısa süre içinde gözlüklerden kurtulmayı sağlar. 50 saniye içinde gerçekleştirilir ve cerrahi uzmanlar tarafından yapılır. Bu operasyon için uygun olan kişiler; miyop, astigmat ve hipermetrop olarak bilinir. Aynı zamanda kornea yapısında meydana gelen incelik sebebi ile de no touch lazer fiyatları günümüzde merak edilmiş olur.

 

Notouch Tekniği Nasıl Uygulanır?

İşlem öncesinde uzman hekimler tarafından ön muayenenin gerçekleştiğinden emin olmak gerekir. Aksi durumlarda güvenilir olmayan ve tecrübe sahibi olmayan kişiler tarafından gerçekleştirilmesi durumunda beklenmedik sonuçlarla karşı karşıya kalmak mümkündür. Tedavi öncesinde hastanın gözüne anestezik damla damlatılır.

Bu damla sayesinde işlem sırasında hastanın ağrı veya acı çekme gibi durumu olmaz. Daha sonra kullanılacak olan cihaz ile işleme devam ettirilir. İşlem sırasında kesinlikle temas gerçekleştirilmez. Lazer uygulaması kısa süre içinde tamamlanarak işlem bitirilmiş olur. Uygulamadan sonra gözlerin kapatılması gibi bir durum söz konusu değildir.

 

No Touch Lazer Yöntemi Hangi Hastalara Uygulanabilir?

Günümüz şartlarında çok fazla artış gösteren ve her bireyde görünebilen göz rahatsızlıkları vardır. Bunların miyop, astigmat ve hipermetrop olduğunu görebilmek mümkündür. Bu hastalıkların hepsi bazen bir hastada görülebilirken bazen sadece bir hastalığa rastlanabilir. Yapılacak olan no touch lazer yöntemi ile bu hastalıkları giderebilmek mümkündür. İşlem öncesinde no touch lazer fiyatları hakkında bilgi edinerek işlemleri gerçekleştirmek gerekir.

 

Akıllı Lensin Yararları Ve Avantajları Nelerdir?

Göz kusurlarını tedavi edebilmek adına bazı hastalıklarda akıllı lensler kullanılır. Piyasada çeşitli lenslere rastlamak mümkündür. Bu sebepten dolayı akıllı lens fiyatları çeşitlilik gösterebilir. Oldukça faydalı ve göz kusurlarını tedavi etmekte faydalı ekipmanlar olarak bilinir. Özellikle bu lensler katarakt, astigmatizma ve presbiyopi tedavisinde faydalı tedavi yerine geçer.

 

Göz İçi Akıllı Lens Kimlere Uygulanır?

Akıllı lenslerle birlikte günümüzde sıklıkla görülen katarakt sorununu giderebilmek mümkündür. Katarakt rahatsızlığı ülkemizde ve dünyada sıklıkla görülebilir. Ameliyat olmak istemeyenler hasta adayları için faydalı bir şekilde kullanılır. Bununla birlikte presbiyopi ve ihtiyaç durumunda astigmatizma rahatsızlığında da kullanılmış olur.

 

Akıllı Lens Fiyatları 2021

Piyasada oldukça fazla ve çeşitli markalarla mevcut olan akıllı lensler vardır. Göz rahatsızlığı olan kişilerin günümüz şartlarında akıllı lens fiyatları merak konusu olabiliyor. Bu fiyatlandırma hakkında ne yazık ki kesin olarak bir şey söylemek mümkün değildir.

Çok ucuz veya çok maliyetli olan lensler vardır. Fakat ucuz olan lenslerin çok kaliteli olduğunu söylemek mümkün değildir. Kaliteli lenslerin fiyatları biraz daha artış gösterebilir. Daha uzun vadeli kullanıma uygun olduğu için piyasadaki kaliteli lenslerin tercih edilmesi gerekir.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir